U-Talent

Help, ik heb data!

Ben je bezig met onderzoek en heb je data verzameld – of ga je die binnenkort verzamelen – maar weet je niet hoe je daar op een wetenschappelijk verantwoorde manier conclusies aan kan verbinden?  

In deze masterclass leer je hoe je onderzoeksdata kunt analyseren om er betekenisvolle informatie uit te halen. 

Je leert hoe je je eigen (of de door ons gegeven) data kunt interpreteren en weergeven in allerlei pakkende visualisaties. Hierbij is aandacht voor de verschillende soorten data en het opzetten van een database. 

Tevens zoomen we in op het analyseren van één en van meerdere variabelen. Er is aandacht voor causale verbanden, correlatie, vergelijken van groepen en hypothese toetsen. Daarbij leer je een aantal statistische methoden – onder andere de tekentoets, T-toets en chikwadraat – en bij welke soort en hoeveelheid data deze wel of niet zinvol kunnen worden ingezet. 

Tijdens deze masterclass kun je direct aan de slag met je eigen (pws)onderzoeksdata. Ook als je (nog) geen eigen data hebt, is dit zeer geschikt ter voorbereiding op je (pws)onderzoek! 

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor alle* leerlingen uit 5 en 6 vwo. *deze masterclass wordt aangeboden in zowel ons bèta- als one alfa-gamma programma.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 1,5 uur. 

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
Maandag 7 november 2022 van 10:00 - 16:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Alfa/gamma Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

Inschrijfinformatie bèta coördinatoren: U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op deze pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Inschrijfinformatie alfa-gamma coördinatoren: Inschrijfinformatie voor alfa-gamma coördinatoren staat beschreven op deze pagina.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties van de masterclass sluiten op vrijdag 9 september 2022, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht