Activiteiten

Help, ik heb data!

Ben je bezig met je profielwerkstuk, of ga je binnenkort beginnen? Heb je al data verzameld, maar weet je niet hoe je daar op een wetenschappelijk verantwoorde manier conclusies aan kan verbinden?

In deze masterclass leer je hoe je om kunt gaan met data, om daar betekenisvolle conclusies uit te kunnen halen. Je leert kijken naar gegevens, en het toepassen van een aantal grafieken en berekeningen die veel informatie kunnen verschaffen over de data. Daarnaast leer je, naast de verschillende soorten verdelingen, een aantal statistische methoden (tekentoets, T-toets, …) en bij welke soort en hoeveelheid data deze wel of niet zinvol kunnen worden ingezet.

Deze masterclass sluit goed aan op de masterclass “Hoera, ik ga onderzoek doen!” van 7 april 2020, maar je hoeft deze niet gevolgd te hebben.

Doelgroep

Deze masterclass is voor 6 vwo’ers.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 1,5 uur.

Praktische informatie

Niveau:
6 vwo
Data:
vrijdag 4 oktober 2019
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Alfa/gamma Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch; gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven via het volgende inschrijfformulier. Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht