Help, ik heb data!

Ben je bezig met onderzoek en heb je data verzameld – of ga je die binnenkort verzamelen – maar weet je niet hoe je daar op een wetenschappelijk verantwoorde manier conclusies aan kan verbinden? 

In deze masterclass leer je hoe je onderzoeksdata kunt analyseren om er betekenisvolle informatie uit te halen. 

Je leert hoe je je eigen (of de door ons gegeven) data kunt interpreteren en weergeven in allerlei pakkende visualisaties. Hierbij is aandacht voor de verschillende soorten data en het opzetten van een database. 

Tevens zoomen we in op het analyseren van één en van meerdere variabelen. Er is aandacht voor causale verbanden, correlatie, vergelijken van groepen en hypothese toetsen. Daarbij leer je een aantal statistische methoden – onder andere de tekentoets, T-toets en chikwadraat – en bij welke soort en hoeveelheid data deze wel of niet zinvol kunnen worden ingezet. 

Tijdens deze masterclass kun je direct aan de slag met je eigen (pws)onderzoeksdata. Ook als je (nog) geen eigen data hebt, is dit zeer geschikt ter voorbereiding op je (pws)onderzoek! 

Doelgroep

Deze masterclass is voor leerlingen uit 5 en 6 vwo.

 

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 1,5 uur. 

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
maandag 15 november 2021
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

De inschrijving is momenteel gesloten. 

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

De inschrijving is momenteel gesloten. 

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen?

De inschrijving is momenteel gesloten. 

Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Momenteel zijn de inschrijvingen gesloten

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht