Activiteiten

Hannover Messe Challenge 2020 (geannuleerd)

 

UPDATE 12 maart

De landelijke projectgroep van de Hannover Messe Challenge heeft helaas moeten besluiten om het gehele evenement op 20 en 21 april 2020 te annuleren. Dit besluit is gevallen vanwege alle ontwikkelingen rondom het coronavirus. 
 
Als organisatie vinden we het uiteraard heel erg jammer, maar gezien de omstandigheden is dit het beste besluit. In 2021 gaan we opnieuw de Hannover Messe Challenge organiseren. Zet daarom de data 12 en 13 april 2021 alvast in jullie agenda!

 

De Hannover Challenge vindt plaats op maandag 20 en dinsdag 21 april en is een uniek tweedaags evenement om kennis te maken met de technologie van de toekomst, waaraan 750 4/5 havo- en 5/6 vwo-leerlingen uit heel Nederland kunnen deelnemen. De Hannover Messe Challenge viert dit jaar haar 1e lustrum en wordt voor de vijfde keer georganiseerd door het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen.

Dag 1 van de Hannover Messe Challenge is een science-dag op de Universiteit Twente, met lezingen en workshops en nieuw dit jaar: de Tech & Science Experience beurs. Een unieke kans voor de leerlingen omdat zij op deze dag kennis kunnen maken met maar liefst 9 universiteiten en 14 hogescholen in Nederland. Na een uitdagend avondprogramma met o.a. Mindgames van Timon Krause en sportieve clinics slapen de leerlingen op de campus van de Universiteit Twente.

Op dag 2 vertrekt de groep naar de Hannover Messe in Duitsland. Dat is de grootste innovatie- en technologiebeurs van de wereld, met 5000 bedrijven uit 70 landen. De leerlingen krijgen de gelegenheid om rond te lopen op de beurs en deel te nemen aan de Challenge Game. 

Meer informatie over het precieze programma lees je op de website van de Hannover Messe Challenge .

Voor de begeleidende docenten zal er een docentenprogramma zijn.

Doelgroep:

Leerlingen uit 4/5 havo en 4/5/6 vwo.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo havo vwo
Data:
De activiteit is geannuleerd.
Locatie:
Campus Universiteit Twente en Hannover (Duitsland)
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
U-Talent partnerscholen mogen twee leerlingen gratis laten deelnemen. Andere leerlingen betalen 35 euro p.p.

Inschrijven

De activiteit is geannuleerd.

Leerlingen en docenten die zich hebben aangemeld krijgen bericht van de organisatie in Twente.

Terug naar het overzicht