U-Talent

Alleen voor partnerscholen

GirlsClub WIN: Wiskunde, Informatica en Natuurkunde

Zit je in 2 vwo, ben je een meisje* en vind je wiskunde, informatica en natuurkunde interessant? De aanmelding voor het programma van dit schooljaar is geopend! In december-januari 2023 kunnen er opnieuw leerlingen aangemeld worden voor het nieuwe programma GirlsClub WIN*. Want wiskunde, informatica en natuurkunde hebben meer meiden nodig! Are you in for the WIN?

#zinin – je hoeft geen hoge cijfers te halen, motivatie is belangrijker om mee te doen!

Wat ga je doen?
Je komt in 2 vwo 2 middagen en in 3 vwo 3 middagen naar de Universiteit Utrecht. Daar maak je kennis met (vrouwelijke) wetenschappers en studentes van wiskunde, informatica of natuurkunde. Elke middag is weer anders. Je gaat zelf aan de slag, bijvoorbeeld door een experiment te doen of te programmeren. En je krijgt de kans om rond te neuzen op plekken van de universiteit waar leerlingen normaal gesproken niet komen.

Tot slot, en dat is misschien nog wel het leukste, leer je 24 andere meiden* kennen die net zoals jij enthousiast zijn over wiskunde, informatica en natuurkunde! Samen volg je het programma van de Girls Club WIN, leer je elkaar beter kennen en ontdek je samen de universiteit.

Tijdens de eerste bijeenkomst ontdek je de gebouwen van wiskunde, informatica en natuurkunde. Ook krijg je twee korte lezingen van wetenschappers over wat natuurkunde en informatica precies inhouden.

Girlsclub2122

Elke bijeenkomst praatjes van interessante WIN-vrouwen en nieuwe groepsactiviteiten o.a. een speurtocht en programmeren.

Wie organiseert het en waarom?
Girls Club WIN is opgericht door U-Talent i.s.m. de departementen Informatica en Natuurkunde van de Universiteit Utrecht, om ervoor te zorgen dat er meer meiden* wiskunde, informatica en natuurkunde gaan studeren.

De GirlsClub WIN is een veilige en positieve omgeving voor meiden* om met natuurkunde/wiskunde/informatica in contact te komen. Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit zijn onderdeel van onze missie en alle onder-gerepresenteerde groepen binnen de wiskunde/natuurkunde/informatica mogen aangemeld worden / deelnemen aan de bijeenkomsten.

Praktische informatie

Niveau:
2 vwo 3 vwo
Data:
De inschrijving en het onderstaande aanmeldformulier is open! De inschrijfdeadline is vrijdag 13 januari om 21:00. De eerste bijeenkomst van dit nieuwe cohort (meiden uit 2vwo) is 13 april 2023. De meiden komen in maart 2024 voor de (vijfde) laatste keer naar de Universiteit Utrecht. De meiden* die nu in 3vwo en 4vwo zitten zijn van harte uitgenodigd op de terugkomactiviteit: hier later meer over.
Locatie:
Utrecht Science Park de Uithof
Partnerschap:
Ambitie Connectie

Inschrijven

Gebruik het inschrijfformulier  om een leerling aan te melden. Er is maar plek voor 26 meiden*, dus we moeten mogelijk selecteren. Daarbij kijken we onder andere naar de motivatie om mee te doen. Als je meerdere leerlingen wilt opgeven, vul je het inschrijfformulier meerdere keren in.

We gaan ervan uit dat de school leerlingen voordraagt die:

  • Tijdens het schooljaar 2022-2023 in 2 vwo zitten;
  • Vrouwelijk zijn*;
  • Interesse hebben in wiskunde, natuurkunde en informatica. De leerlingen hoeven niet per se goede cijfers te halen. Een geïnteresseerde houding en motivatie om iets naast het curriculum te doen is belangrijker!
  • 5 (mid)dagen school kunnen en mogen missen (de eerste twee zijn op 13 april 2023 en 25 mei 2023);
  • Ermee akkoord gaan dat zij zich opgeven voor het hele programma van 2 bijeenkomsten in 2 vwo en 3 bijeenkomsten in 3 vwo;
  • Zelfstandig naar de Uithof (Utrecht) kunnen reizen óf waarbij is afgestemd met de ouder(s)/verzorger(s) dat zij kunnen brengen en halen.
  • Gesteund worden door hun ouder(s)/verzorger(s) om het programma volledig te volgen.

Zie het inschrijfformulier  (is nu online!) voor overige informatie.

Deadline: 13 januari 2023.

Terug naar het overzicht