Alleen voor partnerscholen

Girls Club WIN Zomerdagen

Lees hier meer over de Zomerdagen (klik hier om de afbeelding te vergroten).

Zit je in 3e of 4e klas, heb je meegedaan aan de GirlsClub WIN en vind je wiskunde, informatica en natuurkunde interessant? Meld je dan NU aan voor het nieuwe zomerprogramma GirlsClub WIN Zomerdagen*. Want wiskunde, informatica en natuurkunde hebben meer meiden nodig! Are you in for the WIN?

#zinin – je hoeft geen hoge cijfers te halen, motivatie is belangrijker om mee te doen (dit jaar is deelname GRATIS)!

Wat ga je doen?
Je komt op 11-13 juli 2022 drie dagen naar de Universiteit Utrecht. Daar ga je elke dag aan de slag met wiskunde, informatica en natuurkunde romdom de thema’s bomen, zien en ontwerpen. Elke dag is weer anders ingedeeld en we werken aan een kunstproject voor de IMAGINARY wiskunde tentoonstelling. Je gaat zelf aan de slag, bijvoorbeeld door een experiment te doen of te programmeren. Je maakt kennis met (vrouwelijke) wetenschappers en studentes. Ook krijg je de kans om rond te neuzen op plekken van de universiteit waar leerlingen normaal gesproken niet komen. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspannende activiteiten.

Tot slot, en dat is misschien nog wel het leukste, leer je andere WIN`ers* kennen die net zoals jij enthousiast zijn over wiskunde, informatica en natuurkunde! Samen volg je het programma van de Zomerdagen, leer je elkaar beter kennen en ontdek je samen de universiteit. Extra leuk dit jaar: deze zomerdagen zijn GRATIS!

Voorlopig programma:

Maandag – thema ‘Bomen’

 • Patronen herkennen;
 • Programmeren;
 • Waterstromen in bomen onderzoeken.

Dinsdag – thema ‘Zien’

 • Kijken met en in ogen;
 • Eye-tracking;
 • Camera obscura.

Woensdag – thema ‘Ontwerpen’

 • Kunstobject;
 • Magnetisme;
 • Afsluitende groepsactiviteit.

Wie organiseert het en waarom?
Girls Club WIN is een activiteit van U-Talent i.s.m. de departementen Informatica en Natuurkunde van de Universiteit Utrecht, om ervoor te zorgen dat er meer meiden* wiskunde, informatica en natuurkunde gaan studeren.

De GirlsClub WIN is een veilige en positieve omgeving voor meiden* om met natuurkunde/wiskunde/informatica in contact te komen. Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit zijn onderdeel van onze missie en alle onder-gerepresenteerde groepen binnen de wiskunde/natuurkunde/informatica mogen aangemeld worden / deelnemen aan de bijeenkomsten.

Praktische informatie

Niveau:
3 vwo 4 vwo
Data:
De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten
Locatie:
Utrecht Science Park de Uithof
Partnerschap:
Ambitie Connectie

Inschrijven

Voor deze activiteit meldt je jezelf aan, de bevestiging van de aanmelding gaat ook naar de U-Talent coördinator van je school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis. Bij afmelden ná 21 juni rekent U-Talent de school een no-show-fee. Deadline aanmelden: maandag 25 april 2022.

Gebruik het inschrijfformulier om jezelf aan te melden. Er is maar plek voor 30 meiden*, dus VOL=VOL. GirlsClub WIN Alumni worden als eerst uitgenodigd en geplaatst.

We gaan ervan uit dat de school leerlingen voordraagt die:

 • Tijdens het schooljaar 2021-2022 in de 3e of 4e klas zitten met een N-profiel of eerder deelgenomen hebben aan de GirlsClub WIN;
 • Vrouwelijk zijn*;
 • Interesse hebben in wiskunde, natuurkunde en informatica. De leerlingen hoeven niet per se goede cijfers te halen. Een geïnteresseerde houding en motivatie om iets naast het curriculum te doen is belangrijker!
 • Ermee akkoord gaan dat zij zich opgeven voor het hele programma van 3 dagen tussen 11-13 juli 2022 deelnemen en bewust zijn dat dit in de zomervakantie plaatsvindt;
 • Zelfstandig naar de Uithof (Utrecht) kunnen reizen óf waarbij is afgestemd met de ouder(s)/verzorger(s) dat zij kunnen brengen en halen.
 • Gesteund worden door hun ouder(s)/verzorger(s) om het programma volledig te volgen.

Zie het inschrijfformulier  (inschrijvingen zijn inmiddels gesloten) voor overige informatie.

Deadline: 15 juni 2022.

Terug naar het overzicht