U-Talent

Girls Club WIN Herfstdagen

AANMELDDEADLINE VERLENGD T/M 16 SEPTEMBER!!

Zit je in 4e of 5e klas en vind je wiskunde, informatica en natuurkunde interessant, of heb je meegedaan aan de GirlsClub WIN? Meld je dan NU aan voor het nieuwe bovenbouwprogramma GirlsClub WIN Herfstdagen. Want wiskunde, informatica en natuurkunde hebben meer meiden nodig!*  Are you in for the WIN? 

#zinin – je hoeft geen hoge cijfers te halen, motivatie is belangrijker om mee te doen!

Tijdens de GirlsClub WIN Herfstdagen ga je elke dag aan de slag met wiskunde, informatica en natuurkunde op de Universiteit Utrecht. Je ontmoet GirlsClub-leden van meerdere jaren en jullie leren, programmeren, experimenteren en werken samen aan verschillende producten. Doe mee! Aanmelden kan t/m 2 september

Lees hier meer over de Herfstdagen (klik hier om de afbeelding te vergroten).

Wat ga je doen?

Je komt op 24-26 oktober 2022 drie dagen naar de Universiteit Utrecht. Daar ga je elke dag aan de slag met wiskunde, informatica en natuurkunde rondom de thema’s bomen, zien en ontwerpen. Elke dag is weer anders ingedeeld en we werken aan een wiskundig kunstproject (zie de IMAGINARY tentoonstelling voor voorbeelden). Je gaat zelf aan de slag, bijvoorbeeld door een experiment te doen of te programmeren. Je maakt kennis met (vrouwelijke) wetenschappers en studenten. Ook krijg je de kans om rond te neuzen op plekken van de universiteit waar leerlingen normaal gesproken niet komen. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspannende activiteiten.

Tot slot, en dat is misschien nog wel het leukste, leer je andere  WIN`ers én experts kennen die net zoals jij enthousiast zijn over wiskunde, informatica en natuurkunde! Samen volg je het programma van de Herfstdagen, leer je elkaar beter kennen en ontdek je samen de universiteit. Extra leuk dit jaar: deelname voor deze herfstdagen is GRATIS!

Voorlopig programma:

Maandag – thema ‘Bomen’

 • Patronen herkennen;
 • Programmeren;
 • Waterstromen in bomen onderzoeken.

Dinsdag – thema ‘Zien’

 • Kijken met en in ogen;
 • Eye-tracking;
 • Camera obscura.

Woensdag – thema ‘Ontwerpen’

 • Kunstobject;
 • Magnetisme;
 • Afsluitende groepsactiviteit.

Wie organiseert het en waarom?
Girls Club WIN is een programma van U-Talent, in samenwerking met de departementen Informatica en Natuurkunde van de Universiteit Utrecht. Het doel van het programma is om ervoor te zorgen dat er meer meiden* wiskunde, informatica en natuurkunde gaan studeren.

De GirlsClub WIN is een veilige en positieve omgeving voor meiden* om met natuurkunde/wiskunde/informatica in contact te komen. Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit zijn onderdeel van onze missie en alle onder-gerepresenteerde groepen binnen de wiskunde/natuurkunde/informatica zijn welkom om mee te doen!

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo
Data:
24 oktober t/m 26 oktober 2022
Locatie:
Utrecht Science Park de Uithof
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open

Inschrijven

Voor deze activiteit kan je jezelf aanmelden via jouw U-Talent coördinator op school óf meldt je jezelf aan. In beide gevallen krijg zowel jij als  de U-Talent coördinator van je school een bevestiging van de aanmelding. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis. Bij afmelden ná 1 oktober rekent U-Talent de school een no-show-fee. De no show fee bedraagt 25 euro per absentie. Verlengde aanmelddeadline: vrijdag 16 september 2022.

Gebruik het inschrijfformulier om jezelf aan te melden. Er is maar plek voor 30 meiden*, dus VOL=VOL. GirlsClub WIN Alumni worden als eerst uitgenodigd en geplaatst.

We gaan ervan uit dat de school leerlingen voordraagt die:

 • Tijdens het schooljaar 2022-2023 in de 4e of 5e klas zit met een Natuur&Techniek of Natuur&Gezondheid profiel of eerder deelgenomen hebben aan de GirlsClub WIN;
 • Vrouwelijk zijn*;
 • Interesse hebben in wiskunde, natuurkunde en informatica. De leerlingen hoeven niet per se goede cijfers te halen. Een geïnteresseerde houding en motivatie om iets naast het curriculum te doen is belangrijker!
 • Ermee akkoord gaan dat zij zich opgeven voor het hele programma van 3 dagen tussen 24-26 oktober 2022 deelnemen en bewust zijn dat dit in de herfstvakantie plaatsvindt;
 • Zelfstandig naar de Uithof (Utrecht) kunnen reizen óf waarbij is afgestemd met de ouder(s)/verzorger(s) dat zij kunnen brengen en halen.
 • Gesteund worden door hun ouder(s)/verzorger(s) om het programma volledig te volgen.

Zie het inschrijfformulier  voor overige informatie. Nog vragen? Mail deze naar u-talent@uu.nl

Deadline: 16 september 2022.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen? Dan kan je inschrijven voor deze activiteit via dit inschrijfformulier. Voor dit formulier heb je ook toestemming van jouw ouders nodig, vul met jouw ouders Aanmeldformulier GirlsClub leerlingen&ouders in via Adobe of scan/fotografeer een papieren versie. Deze dien je tijdens het inschrijven te uploaden. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis. Bij afmelden ná 1 oktober rekent U-Talent een no-show-fee. De no show fee bedraagt 25 euro per absentie. Deadline aanmelden: maandag 16 september 2022.

Terug naar het overzicht