Alleen voor partnerscholen

Girls Club IN: informatica en natuurkunde

Zit je in 2 vwo, ben je een meisje en vind je natuurkunde en informatica interessant? Meld je dan aan voor het nieuwe programma Girls Club IN. Want informatica en natuurkunde hebben meer meiden nodig! Are you IN?

#zinin – je hoeft geen hoge cijfers te halen, motivatie is belangrijker om mee te doen!

Wat ga je doen?
Je komt in 2 vwo 2 middagen en in 3 vwo 3 middagen naar de Universiteit Utrecht. Daar maak je kennis met (vrouwelijke) wetenschappers en studentes van informatica en natuurkunde. Je gaat zelf aan de slag, bijvoorbeeld door een experiment te doen of te programmeren. En je krijgt de kans om rond te neuzen op plekken van de universiteit waar leerlingen normaal gesproken niet komen.

Tot slot, en dat is misschien nog wel het leukste, leer je 24 andere meiden kennen die net zoals jij enthousiast zijn over informatica en natuurkunde! Samen volg je het programma van de Girls Club IN, leer je elkaar beter kennen en ontdek je samen de universiteit.

Tijdens de eerste bijeenkomst krijg je een rondleiding bij informatica én natuurkunde, maak je kennis met twee studenten en krijg je twee korte lezingen van wetenschappers.

Wie organiseert het en waarom?
Girls Club IN is opgericht door U-Talent i.s.m. de departementen Informatica en Natuurkunde van de Universiteit Utrecht, om ervoor te zorgen dat er meer meiden informatica en natuurkunde gaan studeren.

Praktische informatie

Niveau:
2 vwo 3 vwo
Data:
De eerste bijeenkomsten voor 3 vwo zijn op dinsdag 27 oktober en 8 december 2020. De laatste bijeenkomst van 3 vwo is tegelijk met de eerste bijeenkomst van de nieuwe groep 2 vwo-leerlingen op maandag 15 maart 2021. Deze 2 vwo-leerlingen hebben nog een bijeenkomst voor de zomer op maandag 31 mei 2021.
Locatie:
Utrecht Science Park de Uithof
Partnerschap:
Ambitie Connectie

Inschrijven

Neem contact op met de U-Talent coördinator van je school als je je wilt aanmelden. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis. Deadline aanmelden: 7 februari 2020.

Gebruik het inschrijfformulier om een leerling aan te melden. Er is maar plek voor 25 meiden, dus we moeten mogelijk selecteren. Daarbij kijken we onder andere naar de motivatie om mee te doen. Als je meerdere leerlingen wilt opgeven, vul je het inschrijfformulier meerdere keren in.

We gaan ervan uit dat de school leerlingen voordraagt die:

  • Nu in 2 vwo zitten;
  • Vrouwelijk zijn;
  • Interesse hebben in natuurkunde en informatica. De leerlingen hoeven niet per se goede cijfers te halen. Een geïnteresseerde houding en motivatie om iets naast het curriculum te doen is belangrijker!
  • 5 (mid)dagen school kunnen en mogen missen;
  • Ermee akkoord gaan dat zij zich opgeven voor het hele programma van 2 bijeenkomsten in 2 vwo en 3 bijeenkomsten in 3 vwo;
  • Zelfstandig naar de Uithof (Utrecht) kunnen reizen óf waarbij is afgestemd met de ouder(s)/verzorger(s) dat zij kunnen brengen en halen.
  • Gesteund worden door hun ouder(s)/verzorger(s) om het programma volledig te volgen.

Zie het inschrijfformulier voor overige informatie.

Deadline: 7 februari 2020.

Terug naar het overzicht