Alleen voor partnerscholen

Girls Club WIN: wiskunde, informatica en natuurkunde

Zit je in 2 vwo, ben je een meisje en vind je wiskunde, informatica en natuurkunde interessant? Meld je dan aan voor het nieuwe programma Girls Club WIN. Want wiskunde, informatica en natuurkunde hebben meer meiden nodig! Are you in for the WIN?

#zinin – je hoeft geen hoge cijfers te halen, motivatie is belangrijker om mee te doen!

Wat ga je doen?
Je komt in 2 vwo 2 middagen en in 3 vwo 3 middagen naar de Universiteit Utrecht. Daar maak je kennis met (vrouwelijke) wetenschappers en studentes van wiskunde, informatica of natuurkunde. Elke middag is weer anders. Je gaat zelf aan de slag, bijvoorbeeld door een experiment te doen of te programmeren. En je krijgt de kans om rond te neuzen op plekken van de universiteit waar leerlingen normaal gesproken niet komen.

Tot slot, en dat is misschien nog wel het leukste, leer je 24 andere meiden kennen die net zoals jij enthousiast zijn over wiskunde, informatica en natuurkunde! Samen volg je het programma van de Girls Club WIN, leer je elkaar beter kennen en ontdek je samen de universiteit.

Tijdens de eerste bijeenkomst ontdek je de gebouwen van wiskunde, informatica en natuurkunde. Ook krijg je twee korte lezingen van wetenschappers over wat natuurkunde en informatica precies inhouden.

Wie organiseert het en waarom?
Girls Club WIN is opgericht door U-Talent i.s.m. de departementen Informatica en Natuurkunde van de Universiteit Utrecht, om ervoor te zorgen dat er meer meiden wiskunde, informatica en natuurkunde gaan studeren.

Praktische informatie

Niveau:
2 vwo 3 vwo
Data:
De meiden die nu in 4vwo zitten zien we pas weer op de terugkomdag op 7 april 2022. De meiden uit 3 vwo komen weer naar de Universiteit Utrecht op 14 oktober 2021, 9 december 2021, en 17 maart 2022. 17 maart 2022 is ook de eerste bijeenkomst van de nieuwe meiden uit 2vwo.
Locatie:
Utrecht Science Park de Uithof
Partnerschap:
Ambitie Connectie

Inschrijven

Neem contact op met de U-Talent coördinator van je school als je je wilt aanmelden. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis. Deadline aanmelden: 7 februari 2022.

Gebruik het inschrijfformulier om een leerling aan te melden. Er is maar plek voor 25 meiden, dus we moeten mogelijk selecteren. Daarbij kijken we onder andere naar de motivatie om mee te doen. Als je meerdere leerlingen wilt opgeven, vul je het inschrijfformulier meerdere keren in.

We gaan ervan uit dat de school leerlingen voordraagt die:

  • Tijdens het schooljaar 2021-2022 in 2 vwo zitten;
  • Vrouwelijk zijn;
  • Interesse hebben in wiskunde, natuurkunde en informatica. De leerlingen hoeven niet per se goede cijfers te halen. Een geïnteresseerde houding en motivatie om iets naast het curriculum te doen is belangrijker!
  • 5 (mid)dagen school kunnen en mogen missen (de eerste twee zijn op 17 maart 2022 en 23 mei 2022);
  • Ermee akkoord gaan dat zij zich opgeven voor het hele programma van 2 bijeenkomsten in 2 vwo en 3 bijeenkomsten in 3 vwo;
  • Zelfstandig naar de Uithof (Utrecht) kunnen reizen óf waarbij is afgestemd met de ouder(s)/verzorger(s) dat zij kunnen brengen en halen.
  • Gesteund worden door hun ouder(s)/verzorger(s) om het programma volledig te volgen.

Zie het inschrijfformulier voor overige informatie.

Deadline: 7 februari 2022.

Terug naar het overzicht