U-Talent

Formatief handelen met behulp van data-gestuurde feedback 2022-2023

Hoe maak je zichtbaar dát leerlingen leren? En hoe zorg je ervoor dat leerlingen nog beter zicht krijgen op hun eigen leerproces? 

Wij doen dit op het Ds. Pierson College en het Kalsbeek College door gebruik te maken van een dashboard: een leerlingvolgsysteem waarbij de voortgang in combinatie met de vragen en feedback van de leerlingen wordt verzameld. Met behulp van het dashboard weten leerlingen welke leerdoelen ze moeten beheersen en met welke formatieve activiteiten ze die eigen kunnen maken. Doordat leerlingen zich voorbereiden op de les (pre-teaching) en steeds weten welke vervolgstappen ze nog kunnen maken, bestaat de les steeds meer uit het stellen van vragen en het geven van feedback (en feedforward). De lesvoorbereiding van de docent bestaat daardoor voornamelijk uit het ontwerpen van (formatieve) werkvormen. Mede hierdoor kun je steeds structureler formatief handelen tijdens je les. En met nóg meer plezier lesgeven. En beter, daarvan zijn wij overtuigd.  

Tijdens de bijeenkomst laten we je zien hoe je met je leerlingen tijdens je lessen aan de slag gaat met leeractiviteiten, waarbij leerlingen gericht werken aan leerdoelen (en feedback hierop krijgen). 

Bij deze activiteit zit een korte voorbereidende opdracht van maximaal een uur. Tijdens de bijeenkomst ga je praktisch aan de slag met je eigen lessen en opdrachten. 

Programma

Bijeenkomst 1 (maandag 31 oktober 2022 van 15:30-17:30)

Bijeenkomst 2 (maandag 7 november 2022 van 15:30-17:30)

Doelgroep

Alle docenten. Ook interessant voor schoolleiders, maar let op: tijdens de bijeenkomst ga je praktisch aan de slag met je eigen lessen. 

Praktische informatie

Data:
Maandag 31 oktober en maandag 7 november 2022 van 15:30-17:30
Locatie:
Online via Virtual Classroom
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
2 U-points voor docenten van partnerscholen, €120,- voor externe deelnemers

Inschrijven

De inschrijving is helaas gesloten.

Let op! Je schrijft jezelf in bij een reeks. Er wordt van je verwacht dat je alle twee de bijeenkomsten aanwezig zult zijn. 

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht