U-Talent

Alleen voor partnerscholen

First Tech Challenge U-Talent team 2022-2023

Voor leerlingen                     

Is het op de eigen school (nog) niet mogelijk om een FTC-schoolteam samen te stellen, dan kan een individuele leerling toch meedoen met het U-Talent team. Leerlingen van verschillende scholen vormen samen een team. Hierbij gaan leerlingen zes of meer middagen samen aan de slag met het bouwen van een robot en daarna doen ze mee aan regionale, landelijke (en evt. internationale) wedstrijden.   

Het U-Talent team maakt gebruik van een professionele werkplaats bij de HU. Deze activiteit biedt verdieping op het bouwen van robots waarbij je beschikking hebt over diverse werkplaats- apparatuur/machines en een testomgeving van de echte wedstrijd.  

 

Data First Tech Challenge 

Alle data zijn onder voorbehoud van coronamaatregelen en daarmee de beschikbaarheid van de werkplaats. Bijeenkomsten kunnen evt. ook op scholen plaatsvinden als daartoe de mogelijkheid is. 

Datum Activiteit
30 september 2022 FTC Kick-Off regionaal (locatie Utrecht Science Park)
  • 14 oktober 2022
  • 18 november 2022
  • 9 december 2022
  • 20 januari 2023
 

werkplaatsmiddagen op de HU-werkplaats, data evt in overleg aan te passen: van oktober 2022 t/m januari 2023 van 12:30/13:30-16:00 uur

  

Meer informatie

Als deelnemer van het team geeft de leerling commitment om evenredig bij te dragen en niet meer dan twee bijeenkomsten te missen. 

Verder: FTC organiseert landelijk meerdere wedstrijddagen als onderdeel van de challenge.  Deze wedstrijddagen zijn op zaterdagen o.l.v.  een docent eigen school i.v.m. vervoer (mogelijk per toerbeurt). 

Docent van eigen school sluit zich aan bij docentennetwerk Robotica (= 1 bijeenkomst, verder informeel contact) en gaat minimaal naar 1 wedstrijd van zijn leerling(en). 

Benieuwd welke robotica-activiteiten U-Talent nog meer organiseert? Bekijk het in onze robotica leerlijn.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo
Data:
Vrijdagen volgens bovenstaand overzicht van 12:30-16:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park (Hogeschool Utrecht, Padualaan 97 lokaal 8.003)
Partnerschap:
Ambitie Connectie

Inschrijven

Door U-Talentcoördinatoren:

Deadline aanmelding via HUu-talent@hu.nl: donderdag 16 september 2022. Indien mogelijk bij voorkeur al in de zomervakantie.

Terug naar het overzicht