Activiteiten

Alleen voor partnerscholen

First Lego League startbijeenkomst 2019

Ook dit jaar organiseert de HU weer een startbijeenkomst voor docenten en leerlingen die deelnemen aan de First Lego League (FLL). Het doel van deze bijeenkomst is om begeleiders van een First Lego League-schoolteam extra inspiratiebronnen vanuit de beroepspraktijk aan te reiken bij het thema van dit jaar: ‘City Shaper’.

De bijeenkomst start met de groep leerlingen en docenten tezamen. Zij volgen een workshop van 10:00-11:30 uur over de aanpak van het FLL project. Daarna splitsen de docenten en leerlingen zich tijdelijk op.

Docenten

Aansluitend wordt een workshop gegeven voor de docenten, waarbij zij handreikingen krijgen over het betrekken van relevante bedrijven en instellingen bij het project en hoe ze deze bedrijven als inspiratiebron kunnen inzetten bij de aanpak van het onderzoeken en ontwerpen bij de First Lego League. Het programma voor de docenten duurt tot 13:00 uur en hierna kunnen zij weer aansluiten bij hun leerlingen.

Leerlingen

De leerlingen volgen hun eigen workshops, waarin ze genoeg handvatten krijgen aangereikt om de FLL Challenge succesvol te laten verlopen. We gaan in op het programmeren van de EV3 robots: hoe werkt nu het computerprogramma Mindstorm?
Verder hebben we een tweede workshop over de missieopdrachten: hoe ontwerp je een robot en welke strategie kan je bedenken om zo veel mogelijk missies uit te voeren? Tot slot gaan we in op het thema van dit jaar: ‘City Shaper’. Wat valt er te onderzoeken rondom dit onderwerp? Hoe kan je hierbij goed samenwerken met je team? We inspireren de leerlingen met informatie over grote bedrijven in de omgeving.

Het programma voor de leerlingen duurt tot 15:00 uur.

Praktische informatie

Niveau:
1 havo 1 vwo 2 havo 2 vwo
Data:
Donderdag 26 september 2019 van 10:00-15:00 uur
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
1 U-Point voor docenten van U-Talent partnerscholen. 

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht