Activiteiten

Alleen voor partnerscholen

First Lego League: opstartbijeenkomst

Je gaat met je schoolteam deelnemen aan de First Lego League: experimenteren met een robot en het opzetten van een project over ‘hydro dynamic’. Wat is dat en hoe start je nu zo’n complexe opdracht op?

Op deze startdag ga je als team aan de slag met drie verschillende onderdelen, die je First Lego League challenge tot een succes maken. We gaan een workshop geven over programmeren van de EV3 robots: hoe werkt nu het computerprogramma Mindstorm? Verder hebben we een tweede workshop over de missieopdrachten: hoe ontwerp je een robot en  welke strategie kan je bedenken om zo veel mogelijk missies uit te voeren?

De derde workshop van deze dag gaat over het thema van dit jaar: ‘hydro dynamics’. Wat heeft techniek nu te maken met water? Wat kan je allemaal onderzoeken? Hoe kan je hierbij goed samenwerken met je team? Je krijgt ook inspiratie door allerlei informatie over grote bedrijven in de omgeving die zich bezighouden met water en techniek.

Aan het einde van de dag heb je een flinke stap gezet om het project goed aan te pakken.

Praktische informatie

Niveau:
1 havo 1 vwo 2 havo 2 vwo
Data:
Donderdag 28 september 2017 van 10.00 - 15.30 uur
Locatie:
Hogeschool Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie

Inschrijven

Deze dag is bedoeld voor leerlingen die meedoen aan de First Lego League-wedstrijd met een schoolteam. Deze bijeenkomst is enkel toegankelijk voor leerlingen van U-Talent partnerscholen. Neem contact op met de U-Talent coördinator van je school als je hieraan mee wilt doen. Je docent kan de inschrijving regelen via het volgende formulier.
Deadline: 6 september. Op de dag zelf moeten er 1 of 2 docenten aanwezig zijn, die van 12-14.30 uur een eigen workshop volgen.

Terug naar het overzicht