Activiteiten

Alleen voor partnerscholen

First Lego League: inspiratie vanuit bedrijven

Het doel van deze bijeenkomst is om begeleiders van een First Lego League-schoolteam extra inspiratiebronnen aan te reiken bij het thema van dit jaar: ‘Hydro Dynamics‘.

Leerlingen die met een schoolteam meedoen aan de First Lego League Challenge hebben een complexe opdracht uit te voeren. De onderzoeks-/ontwerpopdracht bij het thema ‘Hydro Dynamics‘ geeft extra relevantie voor de leerlingen, als in de leerdoelen is opgenomen dat zij dit verkennen in de beroepspraktijk. Een mooie kans om regionale bedrijven te betrekken in de school en de onderzoeksvaardigheden van de leerlingen een extra steuntje te geven!

De bijeenkomst start samen met een groep leerlingen en docenten tijdens de workshop over de aanpak van het project (1,5 uur). Aansluitend wordt de workshop vervolgd met alleen de docenten, waarbij handreikingen worden gegeven over het betrekken van relevante bedrijven bij het project en hoe deze bedrijven als inspiratiebron kunnen worden ingezet bij de aanpak van het onderzoeken en ontwerpen bij de First Lego League.

Praktische informatie

Data:
Donderdag 28 september van 12.00 - 14.30 uur
Locatie:
Hogeschool Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
1 voucher per docent

Inschrijven

Deze bijeenkomst is bedoeld voor docenten van U-Talent partnerscholen, als hun FLL-leerlingenteam op dezelfde dag meedoet aan de opstartbijeenkomst. Tijdens de opstartbijeenkomst moeten er verplicht 1 of 2 docenten aanwezig zijn om de leerlingen te begeleiden. Eén of beide docenten volgen voor 1 of 2 vouchers de docentenworkshop. Neem voor vragen over het vouchersysteem contact op met de U-Talent coördinator van je school.

Inschrijven voor deze dag kan via het volgende formulier.
Deadline: 6 september.

Terug naar het overzicht