Activiteiten

Alleen voor partnerscholen

First Lego League 2018 startbijeenkomst

Ook dit jaar organiseert de HU weer een startbijeenkomst voor leerlingen die deelnemen aan de First Lego League. De deadline van de inschrijving is reeds op 5 september. Docenten zijn welkom, en volgen gedurende de bijeenkomst gedeeltelijk een eigen workshop. Het doel van de docentenworkshop is om begeleiders van een First Lego League-schoolteam extra inspiratiebronnen vanuit de beroepspraktijk aan te reiken bij het thema van dit jaar: ‘Into Orbit‘.

Leerlingen die met een schoolteam meedoen aan de First Lego League Challenge hebben een complexe opdracht uit te voeren. De onderzoeks-/ontwerpopdracht bij het thema ‘Into Orbitreizen in de ruimte’ geeft extra relevantie voor de leerlingen, als in de leerdoelen is opgenomen dat zij dit verkennen in de beroepspraktijk. Een mooie kans om regionale bedrijven te betrekken bij de school en de onderzoeksvaardigheden van de leerlingen een extra steuntje te geven!

De bijeenkomst start met de groep leerlingen en docenten tezamen. Zij volgen een workshop van 10-11.30 uur over de aanpak van het FLL project. Daarna splitst de groep in tweeën. De docenten krijgen een aparte workshop, waarbij handreikingen worden gegeven over het betrekken van relevante bedrijven en instellingen bij het project en hoe deze bedrijven als inspiratiebron kunnen worden ingezet bij de aanpak van het onderzoeken en ontwerpen bij de First Lego League. De leerlingen volgen hun eigen workshops, waarin ze genoeg handvatten krijgen aangereikt om de FLL Challenge succesvol te laten verlopen. Van 13-15 uur kunnen de docenten weer aansluiten bij de leerlingen.

Doelgroep

Docenten havo/vwo-onderbouw en hun leerlingen.

Praktische informatie

Niveau:
1 havo 1 vwo 2 havo 2 vwo
Data:
27 september 2018 van 10.00 – 13.00 uur (dit overlapt dus gedeeltelijk met het leerlingenprogramma van 10.00-15.00 uur)
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
1 U-Point voor docenten van U-Talent partnerscholen.

Inschrijven

Met onderstaand inschrijfformulier regel je zowel de deelname van de leerlingen als van jezelf. Stem van tevoren jouw deelname aan de docentenworkshop af met de U-Talent coördinator op je school, zodat deze op de hoogte is van je deelname en het aantal U-Points dat verbruikt is.

Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor docenten van U-Talent partnerscholen, als hun FLL-leerlingenteam op dezelfde dag meedoet aan de startbijeenkomst. Tijdens de startbijeenkomst moeten er verplicht 1 of 2 docenten aanwezig zijn om de leerlingen te begeleiden. Eén of beide docenten volgen voor respectievelijk 1 of 2 U-Points de docentenworkshop.

Vul hier het inschrijfformulier in. Deadline: 5 september 2018.

Terug naar het overzicht