Activiteiten

Alleen voor partnerscholen

Excursie Hannover Messe

Hannover Messe logoEind april vindt in Duitsland de Hannover Messe plaats. Dit is de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. Samen met een aantal andere universiteiten organiseren we een tweedaagse excursie voor leerlingen naar deze beurs: de Hannover Challenge.

Op maandag 23 april reizen we met de leerlingen naar Enschede voor een Science Day met o.a. Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Verder zijn er toplezingen, workshops en doe-experimenten, in combinatie met sport- en cultuuractiviteiten. We overnachten op de campus van de Universiteit Twente.

Op de 24ste reizen we door naar de Hannover Messe. De leerlingen krijgen een VIP-ontvangst en worden toegesproken door staatssecretaris Mona Keizer (Ministerie EZ) en Prins Constantijn (Start-up Delta) over het belang van innovatie, technologie en ondernemerschap. Daarna is er tijd om in groepjes de beursvloer te verkennen met een leuke opdracht. In de middag rijdt iedereen weer naar huis.

Voor vervoer, avondeten, overnachting en ontbijt wordt gezorgd.
Bekijk het precieze programma inclusief tijden op www.hannovermessechallenge.nl.

Doelgroep:

Leerlingen uit 4/5 havo en 5/6 vwo.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
Maandag 23 april en dinsdag 24 april 2018 (let op: voor sommige scholen is dit in de meivakantie!)
Locatie:
Campus Universiteit Twente en Hannover (Duitsland)
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
Per U-Talent partnerschool kunnen twee leerlingen gratis deelnemen. Extra deelnemers betalen € 20.

Inschrijven

Leerlingen van partnerscholen kunnen wellicht via hun school worden ingeschreven. Informeer hiervoor bij de coördinator van je school.

Heeft je school geen plaatsen meer over, dan kun je je inschrijven via https://www.hannovermessechallenge.nl/. De kosten bedragen dan € 20.

Terug naar het overzicht