Activiteiten

Energy Experience

Energy ExperienceIn het schooljaar 2019-2020 kun je je met je school aanmelden voor de Energy Experience: hierbij komt een gastspreker van een spraakmakende onderneming in de technische en/of duurzame sector langs op je school. Dit schooljaar hebben we de mogelijkheid om drie van dit soort unieke bijeenkomsten aan te bieden.

De Energy Experience is voor zowel docenten als leerlingen. We verwachten daarom dat een school die zich hiervoor aanmeldt, het bezoek laat aansluiten op bijvoorbeeld een project- of themaweek. Wij zullen een bedrijf dat past bij het onderwerp van die week vragen om een gastspreker. De HU levert bovendien een expert die bij deze bijeenkomst aanwezig is, vragen stelt en wellicht aanvullingen geeft.

De gastspreker geeft een aansprekende presentatie van een uur, waarbij er ruimte is voor de leerlingen om vragen te stellen. Na afloop is er een korte terugblik voor en door de docenten. Het doel is om het bètacurriculum op middelbare scholen te verduurzamen en daarbij de connectie met het bedrijfsleven te versterken.

Voorbeelden van onderwerpen die in 2016-2018 aan bod kwamen, zijn circulaire economie en nul op de meter. Voor een impressie, kun je één van de opgenomen bijeenkomst bekijken:

Laat je inspireren, stel vragen en ga in discussie. Samen denken we na over hoe wij de onderwerpen en casussen kunnen omvormen tot uitdagend lesmateriaal en ingezet worden in het schoolprogramma.

Doelgroep

Alle bètadocenten en onder- en bovenbouwleerlingen, met name geschikt voor havo

Praktische informatie

Data:
In overleg met de deelnemende school.
Locatie:
In company, wisselende locatie op een VO-school
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
4 U-Points voor docenten van U-Talent partnerscholen. € 300,- voor overige aanmeldingen. Er moeten minimaal 4 docenten mee doen, extra docenten zijn gratis. In principe gaat het om een activiteit voor één school.

Inschrijven

Je kunt je school aanmelden voor deze activiteit door te mailen naar u-talent@uu.nl.

Terug naar het overzicht