Verdieping en verrijking in bèta en techniek

U-Talent

Agenda

Energy Experience 4

In schooljaar 2016-2017 vinden er 5 bijeenkomsten voor docenten en leerlingen plaats met als doel om het bèta curriculum op middelbare scholen te verduurzamen en de connectie met het bedrijfsleven daarbij te versterken. Een persoon van een spraakmakende onderneming in de technische en/ of duurzame sector zal centraal staan in deze bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn tweeledig: de Energy Experience en de Energy Harvest.

Voor de tweede Energy Experience kwam Tom Leenders van Gerrard Street langs op het St. Bonifatius College in Utrecht. Tom vertelde daar over zijn duurzame koptelefoon en samen met Dorith Vermunt van de Universiteit Utrecht legde hij de theorie achter de circulaire economie uit. Het was een erg interessante bijeenkomst die ook is vastgelegd op video, dat kunt u hier zien: https://youtu.be/BWChas-sp_c

De vierde in een reeks van 5 inspirerende bijeenkomsten staat in het teken Nul op de meter, met spreker Jan Rijnbeek van Itho Daalderop.

In 2020 is energieneutraal wonen een wettelijke eis. Itho Daalderop realiseert energiebesparende systemen voor iedere situatie. Of nóg een stap verder naar een woning die zelfs energie levert!

Itho Daalderop heeft een breed en duurzaam productgamma met diverse systemen waarmee woningen voorzien zijn van een maximum aan wooncomfort en een minimum aan energieverbruik. De visie is gericht op een ‘all-electric society’. Meer moet in de toekomst hand in hand gaan met minder; nul op de meter.

Jan Rijnbeek is al 38 jaar actief voor Itho Daalderop en kan je hier alles over vertellen.  Laat je inspireren, stel vragen en ga in discussie. Samen denken we na over hoe wij dit onderwerp en deze casus kunnen  omvormen tot een gaaf lespakket.

Laat je inspireren, stel vragen en ga in discussie. Na de presentatie waarbij ook leerlingen aanwezig zijn, volgt een uitwisseling tussen onze gastspreker en collega docenten van verschillende scholen. Samen denken we na over hoe wij dit onderwerp en deze casus kunnen omvormen tot uitdagend lesmateriaal.

Meer weten? Neem contact op met Naomi Zeilemaker

Voorbereiden

De bijeenkomst bestaat uit twee delen: de presentatie + interview en de Harvest.  Wij zorgen voor begeleiding tijdens en na deze gehele bijeenkomst en tijdens de Harvest zorgen wij voor eten. U gaat zelf aan de slag met het maken van lesmateriaal gebasseerd op het onderwerp van de Energy Experience.

Praktische informatie

Start datum:
20170530
Locatie:
Hogeschool Utrecht, Padualaan 101
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
gratis

Inschrijven

U kunt zich tot uiterlijk 27 mei inschrijven via dit inschrijfformulier

Voor docenten van U-Talent Ambitie en Connectie partnerscholen verloopt de inschrijving via de U-Talent coördinator op uw school.

Terug naar het overzicht