Educatief ontwerp voor wiskunde

Het is een mooie uitdaging om een les from scratch te ontwerpen, los van de lesmethode. Een uitgelezen kans om je didactisch inzicht, wiskundige kennis, en bekendheid met jouw leerlingen om te zetten in onderwijs op maat met een persoonlijke stempel. Op die manier kun je jouw sterke punten tot uitdrukking laten komen in je onderwijs.  

ontwerp samenwerken

In deze activiteit bieden we ondersteuning bij het aangaan van deze uitdaging. We bieden een framework dat met alle aspecten van het educatief ontwerp voor wiskundelessen rekening houdt. In het bijzonder bieden we handvaten voor lessen op basis van onderzoekend leren. 

De cursus heeft een praktische insteek: het doel is daadwerkelijk tot een geheel ontwerp te komen, dit uit te proberen en te evalueren, en te verbeteren voor de volgende keer. We moedigen je aan je met een groepje collega’s in te schrijven en de cursus onderdeel te laten zijn van een Lesson Study op je eigen school (waarbij we ook begeleiding kunnen bieden), maar dit is niet noodzakelijk. 

Deze cursus wordt in internationaal verband ontwikkeld als onderdeel van het TIME projecthttps://time-project.eu/.  

Doelgroep

Wiskundedocenten

Praktische informatie

Data:
Donderdag 18 februari en donderdag 8 april van 15:00-17:00 uur
Locatie:
Online via MS Teams
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
2 U-points voor partnerscholen, € 110,- voor andere deelnemers.

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Terug naar het overzicht