Educatief ontwerp voor wiskunde 2021-2022

Het is een mooie uitdaging om een les from scratch te ontwerpen, los van de lesmethode. Een uitgelezen kans om je didactisch inzicht, wiskundige kennis en bekendheid met jouw leerlingen om te zetten in onderwijs op maat met een persoonlijke stempel. Het biedt je extra mogelijk jouw sterke punten tot uitdrukking te laten komen in je onderwijs.  

ontwerp samenwerkenIn deze nascholing bieden we ondersteuning bij het aangaan van deze uitdaging. We bieden een framework om met alle aspecten van het educatief ontwerp voor wiskundelessen rekening te houden. In het bijzonder bieden we handvatten voor lessen op basis van onderzoekend leren.

De cursus heeft een praktische insteek: het doel is om daadwerkelijk tot een geheel ontwerp te komen, dit uit te proberen en te evalueren, en te verbeteren voor de volgende keer. We moedigen je aan om je met een groepje collega’s in te schrijven en de cursus onderdeel te laten zijn van een Lesson Study (waarbij we ook begeleiding kunnen bieden), maar dit is niet noodzakelijk. 

Deze cursus wordt in internationaal verband ontwikkeld als onderdeel van het TIME project: https://time-project.eu/.

Deze bijeenkomsten zullen hybride georganiseerd worden. Dit houdt in dat er een optie is om online deel te nemen aan de bijeenkomst.

Programma

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Donderdag 10 februari 2022 van 15:00-17:30 uur 
  • Donderdag 10 maart 2022 van 15:00-17:30 uur

Doelgroep

Wiskundedocenten havo en vwo, onder- en bovenbouw

Praktische informatie

Data:
donderdag 10 februari en donderdag 10 maart 2022
Locatie:
Utrecht Science Park en/of online via Microsoft Teams
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
2 U-points voor partnerscholen, € 150,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Je kan je inschrijven via dit formulier. Je kan je inschrijven tot en met 27 januari 2022.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht