Activiteiten

DOT Vakoverstijgend Leren voor Duurzame Ontwikkeling – 7 april geannuleerd

In verband met de uitbraak van het coronavirus is de bijeenkomst van 7 april afgelast.

Steeds meer scholen zijn bezig een duurzame school te worden en zoeken naar manieren om duurzame ontwikkeling invulling te geven in het onderwijs. In het docent ontwikkelteam NLT van afgelopen jaar hebben wij gemerkt dat onze aanpak docenten aanspreekt en inspireert om duurzame ontwikkeling te integreren in hun lespraktijk en collega’s hierin mee te nemen.

In dit DOT gaan we experimenteren met de didactiek van Leren voor Duurzame Ontwikkeling. Dat betekent dat we aan de slag gaan met complexiteit, systemisch werken, het stimuleren van onderzoeksvaardigheden, reflectie, het activeren van leerlingen en waardeontwikkeling. Vanuit deze didactiek gaan we onderwijs ontwikkelen en uitproberen, waaronder ook het leren aan de hand van vakoverstijgende authentieke opdrachten. Tijdens de DOT ontwikkel je een aanpak die je op school direct kunt gaan toepassen.

Doelgroep

Aangezien het in dit DOT gaat om vakoverstijgende, eventueel schoolbrede projecten, is het voordelig als je al ervaring hebt met vakoverstijgend werken, doordat je bijvoorbeeld les geeft in NLT of O&O. Je bent echter ook welkom als docent in één van de exacte vakken of gamma vakken. Als je Leren voor duurzame ontwikkeling op school echt een plek wilt geven, kan het handig zijn om deze DOT samen met een collega te volgen, zodat je ook op school samen kunt optrekken.

Deze DOT wordt georganiseerd in samenwerking met het VO-HO netwerk van Wageningen University & Research, Food Valley Netwerk.

Praktische informatie

Data:
Dinsdag 24 september 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 28 november 2019, dinsdag 21 januari 2020, donderdag 5 maart 2020, dinsdag 7 april 2020, donderdag 14 mei 2020 van 16:00-20:00 uur.
Locatie:
Science Park de Uithof (Utrecht), Wageningen Campus of op locatie bij diverse gerelateerde bedrijven/organisaties
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
9 U-Points voor docenten van U-Talent partnerscholen. € 650,- voor overige aanmeldingen. 

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht