Alleen voor partnerscholen

Door meten meer weten

Je weet pas of iemand koorts heeft, als je een thermometer gebruikt. Zit er voldoende brandstof in de tank van je auto? Zonder meten, heb je een vermoeden, maar weet je het niet zeker. Als je gaat koken, is het toch wel makkelijk als je een weegschaal hebt. En wat denk je van het tekentje op je telefoon dat aangeeft hoeveel stroom je nog hebt? Ook dat wordt gemeten.

Meten en wegen is belangrijk op allerlei gebieden. Wat kun je meten, hoe ga je meten en wat doe je met het resultaat? In deze workshop gaan we allerlei meetapparaten, van heel simpel tot ingewikkeld, inzetten om te zien hoeveel iets is, hoe vaak iets voorkomt of hoe groot iets is. We meten bijvoorbeeld hoe groot de opbrengst is van een zonnecel.

Je maakt kennis met allerlei apparatuur, zowel analoog als digitaal, op het gebied van natuurkunde, scheikunde en techniek. Hoe kun je metingen nauwkeurig en betrouwbaar uitvoeren? Het zou tenslotte niet fijn zijn als de apotheker niet de juiste hoeveelheid werkzame stoffen in medicijnen stopt.

Al deze metingen en meetmethoden kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het maken van je PWS.

Doelgroep:
Deze masterclass is voor leerlingen uit havo 4/5 die interesse hebben in nauwkeurig en betrouwbaar meten.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit geen voorbereidende opdracht.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
Donderdag 13 mei 2021
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
Gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via een inschrijfformulier dat te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht