Activiteiten

Door de ogen van de ander

Afbeelding: The education tree

De samenleving in Nederland wordt steeds diverser. Dit betekent dat, net als in je toekomstige beroepsleven, je als leerling te maken kunt krijgen met andere leerlingen die over een bepaald onderwerp heel verschillend kunnen denken. Op dit moment zien we dat in Nederland de polarisatie tussen groepen toeneemt. Mensen vinden het moeilijk om door de ogen van de ander naar een bepaald probleem te kijken en zeker als het probleem raakt aan hun eigen identiteit. Daarom kan bijvoorbeeld het bespreken van controversiële vraagstukken rond het geloof, gelijkheid en migratie in de klas moeilijk zijn.

Gedurende deze dag gaan we in op vragen als: waarom is het door de ogen van de ander kijken moeilijk? Hoe kun je verschillende meningen op het internet op waarde schatten? Hoe kun je leren andere perspectieven beter te begrijpen?

Deze masterclass van Wieger Bakker, Suzanne Kleijn en Bjorn Wansink sluit aan bij de actualiteit. De leerlingen zullen gevraagd worden op zoek te gaan naar voorbeelden uit de media van de afgelopen twee weken waaruit blijkt dat mensen het moeilijk vinden om door de ogen van een ander te kijken.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 4 uur. 

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo
Data:
Donderdag 8 november 2018 van 09:30 tot 16:00
Locatie:
Historische binnenstad van Utrecht
Partnerschap:
Alfa/gamma Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet geplaatst via de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 3 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via iDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl.

Voor leerlingen van onze partnerscholen: ben je geplaatst via de coördinator op jouw school, dan hoef je je niet meer via het formulier aan te melden. De deelname is dan namelijk gratis.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht