Docentennetwerk wiskunde 2021-2022

samenwerken laptop

In de (U-Talent) docentennetwerken bieden we vakinhoudelijke verdieping bijvoorbeeld d.m.v. lezingen van wetenschappers over hun onderzoek, (vak)didactische inspiratie en de mogelijkheid voor het onderling uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices tussen VO-docenten onderling en met docenten/onderzoekers uit het HO.

Binnen het Docentennetwerk wiskunde komen wiskundedocenten samen om recente ontwikkelingen in het vakgebied te bespreken en met elkaar uit te wisselen over het werk als wiskundedocent.  

Elke bijeenkomst heeft een thema dat wordt geïntroduceerd en begeleid door een gastspreker. Deelnemers bespreken het thema in verschillende samenstellingen. De bijeenkomsten worden afgesloten met een borrel zodat er ook genoeg tijd is voor informele uitwisseling tussen de deelnemers.   

Deze bijeenkomsten zullen hybride georganiseerd worden. Dit houdt in dat er een optie is om online deel te nemen aan de bijeenkomst.

Programma

Bijeenkomst 1 (maandag 11 oktober van 15:30-17:30)
Het thema van de eerste bijeenkomst is de “Corona achterstand”. We buigen ons over de vragen: In welke mate zijn leerlingen achterop geraakt afgelopen anderhalf jaar? Welke leerlingen hebben daar het meeste last van? Wat doen we daaraan en wat kunnen we nog meer doen? Door te bespreken hoe we het onderwijs tijdens lockdown hebben vormgegeven komen we erachter waar de deficiënties te verwachten zijn. Zijn we genoeg aan wiskundig denken blijven doen?
 

Bijeenkomst 2 (maandag 10 januari van 15:30-17:30)
Het thema van de tweede bijeenkomst is net als vorig jaar “Volgens Barton” naar de twee onlangs verschenen boeken. In deze boeken vertelt de Amerikaanse wiskundedocent Craig Barton hoe hij wetenschappelijke inzichten in zijn wiskundelessen toepast. Van welke inzichten kunnen we leren en hoe kun je die zelf ook toepassen. In het bijzonder blikken we terug op het online en hybride onderwijs. Hoe zijn Barton’s inzichten daar van toepassing gebleken? 

Bijeenkomst 3 (maandag 11 april van 15:30-17:30)
De inhoud van de laatste bijeenkomst wordt in overleg met de deelnemers gemaakt.  

Doelgroep

Docenten wiskunde op alle niveaus: vwo, havo, vmbo onderbouw en bovenbouw

Praktische informatie

Data:
Maandag 11 oktober 2021, maandag 10 januari 2022 en maandag 11 april 2022 van 15:30 tot 17:30
Locatie:
Utrecht Science Park en/of online via Microsoft Teams
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €75,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Je kan je inschrijven via dit formulier. Meld je bij voorkeur aan vóór 28 september 2021.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht