Docentennetwerk Wiskunde 2020-2021

samenwerken laptopBinnen het Docentennetwerk wiskunde komen wiskundedocenten samen om recente ontwikkelingen in het vakgebied te bespreken en met elkaar uit te wisselen over het werk als wiskundedocent 

Elke bijeenkomst heeft een thema dat wordt geïntroduceerd en begeleid door een gastspreker. Deelnemers bespreken het thema in verschillende samenstellingen. De bijeenkomsten worden afgesloten met een borrel zodat er ook genoeg tijd is voor informele uitwisseling tussen de deelnemers.    

Programma 

Maandag 5 oktober van 16:00 – 18.00 uur online via Microsoft teams.
Het thema van de eerste bijeenkomst is Volgens Barton, naar de twee onlangs verschenen boeken. In deze boeken vertelt de Amerikaanse wiskundedocent Craig Barton hoe hij wetenschappelijke inzichten in zijn wiskundelessen toepast. Theo van den Bogaart (lerarenopleider wiskunde van de Hogeschool Utrecht) zal als spreker en discussieleider optreden. Van welke inzichten kunnen we leren en hoe kun je die zelf ook toepassen? 

Maandag 11 januari van 15:30-17:30 uur online via MS Teams.
Het onderwerp van de tweede bijeenkomst is formatief toetsen en evalueren. De gastspreker is Jörgen van Remoortere, wiskundedocent en expert op het gebied van formatief evalueren in combinatie met het gebruik van evidence informed leerstrategieën.

Maandag 12 april van 15:30-17:30 uur online via MS Teams.
Het onderwerp van de derde bijeenkomst is computationeel denken in de wiskundeles. Computationeel denken staat in grote belangstelling in het onderwijs. Ook in de wiskundeles lijken er mogelijkheden te zijn om de principes van de informatica toe te passen in het oplossen van wiskundige problemen. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de onderzoeksontwikkelingen op dit gebied. Sylvia van Borkulo presenteert het onderzoek ‘Computationeel denken en wiskundig denken’. Verder ga je zelf aan de slag om computationeel denken te herkennen en benoemen in verschillende opgaven. Voorbeelden voor zowel wiskunde A als B helpen u om computationeel denken in te passen in jouw lessen.

Doelgroep

Wiskunde op alle niveaus: vwo, havo, vmbo onderbouw en bovenbouw 

Praktische informatie

Data:
Maandag 5 oktober 2020, maandag 11 januari en maandag 12 april 2021
Locatie:
Online via Microsoft Teams
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €75,- voor externe deelnemers

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Terug naar het overzicht