U-Talent

Docentennetwerk science, techniek en O&O: onderwijs, bedrijven en innovatie 2022-2023 (geannuleerd)

Helaas is dit docentennetwerk geannuleerd.

In de (U-Talent) docentennetwerken bieden we vakinhoudelijke verdieping bijvoorbeeld d.m.v. lezingen van wetenschappers over hun onderzoek, (vak)didactische inspiratie en de mogelijkheid voor het onderling uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices tussen VO-docenten onderling en met docenten/onderzoekers uit het HO.

Deze docentenactiviteit bestaat uit vier bijeenkomsten waarbij we aandacht geven aan technisch ontwerpen in het onderwijs en bij bedrijven. Deze bijeenkomsten zullen dienen als inspiratiebronnen voor de docent in de school over actuele innovaties. Daarnaast hebben docenten hierbij de mogelijkheid om met bedrijven in contact te komen. Twee bijeenkomsten zijn gewijd aan deelname aan het event IDE Tech Talks met Tech Trends, wat u niet mag missen, gepresenteerd door gastsprekers van verschillende innovatieve bedrijven.  

Verder besteden we een bijeenkomst aan ontwerpdidactiek en praktisch werken in het techniek-lab. Tenslotte organiseren we een  bedrijfsexcursie in de regio, in overleg met de deelnemers. Voorbeelden zijn een duurzaam bouwbedrijf en bouwterrein bezoeken, AFAS (ict-bedrijf),  bedrijven die samenwerken met gemeente Utrecht&duurzaamheid, energie-transitie of een van de bedrijven die betrokken is bij Tech Talks IDE.  

Programma

Bijeenkomst 1 (woensdag 2 november 2022 van 15:00-18:00)

Tech talks IDE HU 1 (conferentie onderwijs & bedrijven)

Bijeenkomst 2 (woensdag 7 december 2022 van 15:00-18:00)

Maak onderwijs, didactiek en praktisch werken in het technieklab (laser snijden en 3D printer)

Bijeenkomst 3 (Ntb datum februari 2023)

Bedrijfsexcursie in de regio

Bijeenkomst 4 (Ntb datum maart/april 2023)

Tech Talks IDE-HU 2

Doelgroep

Docenten science, O&O en techniek onderbouw vwo en havo

Praktische informatie

Data:
Woensdag 2 november 2022, woensdag 7 december 2022, data laatste twee bijeenkomsten nader te bepalen
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €75,- voor externe deelnemers

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Let op! Je schrijft jezelf in bij een netwerk. Er wordt van je verwacht dat je alle vier de bijeenkomsten aanwezig zult zijn. 

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht