U-Talent

Docentennetwerk scheikunde 2021-2022

In de (U-Talent) docentennetwerken bieden we vakinhoudelijke verdieping bijvoorbeeld d.m.v. lezingen van wetenschappers over hun onderzoek, (vak)didactische inspiratie en de mogelijkheid voor het onderling uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices tussen VO-docenten onderling en met docenten/onderzoekers uit het HO.

Programma

Er zal een lezing zijn over recent onderzoek van Gabrielle Rudenko aan 3D structuren van synaptic organizers, eiwitten die de connecties tussen neurons (synapses) reguleren. 

Nieuwe trends in nanogeneeskunde

Al decennia lang proberen wetenschappers methoden te ontwikkelen om medicijnen op de juiste plaats in het lichaam af te geven. Nanogeneeskunde heeft daarbij veel aandacht gekregen. Het spreekt erg tot de verbeelding om medicijnen te verpakken in minuscule bolletjes die zelf hun weg weten te vinden naar de plaats van de aandoening. Dit onderzoek heeft geleid tot belangrijke toepassingen in de behandeling van kanker. De grote doorbraak van nanogeneeskunde is echter de ontwikkeling geweest van het COVID vaccin. Toch is er nog veel ruimte voor verbetering om transportsystemen te ontwikkelen die slimmer en efficiënter zijn. In deze lezing zal Jan van Hest, wetenschappelijk directeur van het Institute for Complex Molecular Systems (ICMS), ingaan op het veld van de nanogeneeskunde, en een aantal nieuwe ontwikkelingen bespreken, zoals deeltjes die meerdere functies combineren, en deeltjes die actief hun weg zoeken naar hun doel. 

Inhoud wordt op een later moment bekend gemaakt.

17:00-17:15 inloop
17:15-18:15 lezing
18:15-18:30 tijd voor vragen
18:30-20:15 workshop

Doelgroep

Docenten scheikunde (vooral bovenbouw)

Praktische informatie

Data:
Woensdag 6 oktober 2021 van 19:30-20:00, woensdag 9 februari 2022 van 17:00-20:00 en woensdag 9 maart 2022 van 17:00-20:00.
Locatie:
Utrecht Science Park en online via Microsoft Teams
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €75,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Je kan je inschrijven via dit formulier.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht