Activiteiten

Docentennetwerk NLT

U-Talent brengt docenten NLT uit de regio bij elkaar in een NLT docentennetwerk. Op een informele manier willen we ontwikkelingen in het vakgebied presenteren en het hier met elkaar over hebben.

Er is al één bijeenkomst geweest, maar u kunt zich nog aanmelden voor de andere twee bijeenkomsten.
Data: 8 april 2019 van 16.00-19.30 uur en een n.t.b. datum.

Wat zijn de doelen?

  1. Contact en uitwisseling tussen docenten bevorderen

Op veel scholen is er slechts één docent die gespecialiseerd is in een module. Simpel gezegd moet deze docent alles in zijn/haar eentje uitzoeken. Contact met docenten op andere scholen kan dan waardevol zijn.

Het ‘netwerken’ heeft een belangrijke rol in de bijeenkomsten en eventuele activiteiten naast de bijeenkomsten. Dat wil zeggen het informeel uitwisselen van materiaal en ervaringen, presentaties van lesideeën van deelnemende docenten, bespreken van vragen van docenten, etc. De concrete agenda hiervan wordt gestuurd door de docenten.

  1. Nieuwe, relevante onderwerpen binnen NLT bespreken

Een ander deel van de bijeenkomsten wordt ingevuld door bijdragen vanuit de Universiteit Utrecht en U-Talent. Denk aan een lezing of workshop over een module, die voor docenten relevant is.

Mogelijke onderwerpen zijn een inleiding op nieuwe modules of praktische vaardigheden. Wanneer mogelijk wordt er materiaal uitgedeeld.

  1. Discussieforum vormen over de ontwikkelingen in het vak

In het netwerk stellen we deze ontwikkelingen ter discussie. Mogelijk kunnen we als netwerk bovendien een rol spelen in de ontwikkelingen.

  1. Inventariseren van behoefte aan vakinhoudelijke nascholing

Op de bijeenkomsten van het docentennetwerk willen we de behoefte aan nascholing peilen. Voor veelgevraagde onderwerpen kunnen we een uitgebreidere nascholing opzetten.

Het docentennetwerk ziet er als volgt uit:

  • Er zijn drie netwerkbijeenkomsten per jaar op de Universiteit Utrecht. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in het Buys Ballotgebouw op de Uithof, waar ook het Freudenthal Instituut en het U-Talent gevestigd zijn.
  • Iedere bijeenkomst is er ruimte voor netwerken en voor een onderwerp vanuit een NLT-module. De punten uit de andere doelstellingen komen aan de orde wanneer dat relevant is.
  • De bijeenkomsten worden gehouden van 16.00 tot 19.30 uur. Er wordt gezorgd voor broodjes.
  • Ondanks dat de eerste bijeenkomst al is geweest is het nog steeds mogelijk  om aan te sluiten bij het netwerk!

Doelgroep

Docenten NLT in de bovenbouw.

Praktische informatie

Data:
5 november 2018, 8 april 2019 en een n.t.b. datum van 16:00-19:30 uur.
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
1 U-Point voor docenten van U-Talent partnerscholen. € 75,- voor overige aanmeldingen. 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via dit inschrijfformulier.

 

 

Terug naar het overzicht