U-Talent

Docentennetwerk natuurkunde 2022-2023

In de (U-Talent) docentennetwerken bieden we vakinhoudelijke verdieping bijvoorbeeld d.m.v. lezingen van wetenschappers over hun onderzoek, (vak)didactische inspiratie en de mogelijkheid voor het onderling uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices tussen VO-docenten onderling en met docenten/onderzoekers uit het HO.

Programma

Bijeenkomst 1 (donderdag 3 november 2022 van 16:00-20:00)

Thema: Halfgeleider – zonnecel

Halfgeleiders zijn een onderwerp dat in de afgelopen jaren vaak in het eindexamen zat, en bovendien in de nieuwe syllabus expliciet voorkomt. We bespreken de theorie achter halfgeleiders en bekijken praktische toepassingen ervan.

Bijeenkomst 2 (maandag 30 januari 2023 van 16:00-20:00)

Thema: Sterrenkunde

Sterren, (exo)planeten, manen, maar ook de werking van telescopen en het effect van lichtvervuiling komen in deze bijeenkomst aan de orde.

Bijeenkomst 3 (woensdag 29 maart 2023 van 16:00-20:00)

Thema: Oceanografie

Rekenen en modelleren aan stromingen in de oceaan. Waar komt het plasticafval terecht dat door rivieren naar zee gevoerd wordt? Natuurkundige vakinhoud gecombineerd met burgerschap.

Doelgroep

Docenten natuurkunde havo en vwo, onderbouw en bovenbouw

Praktische informatie

Data:
Donderdag 3 november 2022, maandag 30 januari 2023, woensdag 29 maart 2023
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €75,- voor externe deelnemers

Inschrijven

De inschrijving voor dit docentennetwerk is reeds gesloten.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht