Docentennetwerk natuurkunde 2020-2021

In het Docentennetwerk natuurkunde bieden we vakinhoudelijke verdieping en de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met andere natuurkundedocenten uit het VO en HO. De deelnemers kunnen zelf ideeën aandragen voor onderwerpen die zij graag zouden willen bespreken.

De inhoud van de bijeenkomsten heeft drie componenten/doelen:

  • Vakinhoudelijke activiteit, bijv. lezingen van wetenschappers over hun onderzoek;
  • (Vak)didactisch deel d.m.v. workshops, het uitwisselen van best practices en het delen van kennis over het vakspecifieke onderwijs in de bovenbouw en het eerste jaar van de universiteit;
  • Communityvorming tussen VO-docenten onderling en met (bachelor)docenten van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Programma

Maandag 9 november 2020: online bijeenkomst van 15:00-16:30 uur.
Onderwerp: deeltjesfysica/CERN. Deelnemers krijgen een workshop over een practicum rond LHC-data.

Maandag 18 januari 2021: fysieke bijeenkomst van 16:00-20:00 uur (onder voorbehoud)
Onderwerp: nader te bepalen, het onderwerp is afhankelijk van de mogelijkheid tot een fysieke bijeenkomst op één van de scholen of op de Uithof.

Maandag 29 maart 2021: fysieke bijeenkomst van 16:00-20:00 uur (onder voorbehoud)
Onderwerp: quantumfysica. Deelnemers krijgen een STM demonstratie in het lab en voeren experimenten uit die aansluiten bij de nieuwe examenstof over quantumfysica. 

Doelgroep

Docenten natuurkunde havo en vwo, onderbouw en bovenbouw

 

Praktische informatie

Data:
Maandag 9 november 2020, 18 januari 2021 en 29 maart 2021
Locatie:
Online en/of op Utrecht Science Park de Uithof
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €75,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Je kunt je aanmelden via dit formulier. De eerste bijeenkomst is al geweest, maar je kan je nog aanmelden voor de overige bijeenkomsten van dit schooljaar.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

 

Terug naar het overzicht