U-Talent

Docentennetwerk informatica 2021-2022

In de (U-Talent) docentennetwerken bieden we vakinhoudelijke verdieping bijvoorbeeld d.m.v. lezingen van wetenschappers over hun onderzoek, (vak)didactische inspiratie en de mogelijkheid voor het onderling uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices tussen VO-docenten onderling en met docenten/onderzoekers uit het HO.

In docentennetwerk informatica presenteren we op een informele manier ontwikkelingen in het vakgebied en bespreken dit met elkaar. Het netwerk is bedoeld als “regionale vaksectie”, omdat op de meeste scholen slechts één informaticadocent lesgeeft. 

Zo waren er eerder bijv. presentaties over wat het leren programmeren met je hersenen doet door Felienne Hermans, hoe je een programmeertaal voor muziek kan gebruiken om basale programmeerconcepten te introduceren of een lezing over geautomatiseerde tutoren door Johan Jeuring. 

De bijeenkomsten zijn over het algemeen vrij informeel en er is veel ruimte voor uitwisseling en kennisdeling. De deelnemers worden dan ook expliciet uitgenodigd om zelf iets bij te dragen en hun kennis te delen of vragen te stellen die dan met de groep kunnen worden besproken. 

De bijeenkomsten staan onder leiding van Christian Köppe (vakddocent informatica U-Talent en vakdidacticus informatica UU).

Programma

Bijeenkomst 1 (maandag 4 oktober 2021 van 16:00-19:30)

De bijeenkomst bestaat uit meerdere onderdelen. Naast uitgebreide mogelijkheden voor informele uitwisselingen en netweken zijn er nog 2 programma onderdelen:

– Leerlingen van het U-Talent programma presenteren hun thesis-onderzoek over een educatieve cybersecurity escape room die zij zelf hebben ontworpen.
– Wouter Swierstra van het departement informatica geeft een vakinhoudelijke presentatie met de titel: Types and programming

Bijeenkomst 2 (dinsdag 25 januari 2022 van 16:00-19:30)
Inhoud wordt op een later moment bekend gemaakt.

Bijeenkomst 3 (donderdag 31 maart 2022 van 16:00-19:30)

– Anouk Neerincx (Universiteit Utrecht) presenteert onderzoek naar sociale robots
– Greg Alpár (Open Universiteit): Can Math Be a Bottleneck? Exploring the Mathematics Perceptions of Computer Science Students.
– Jacqueline Nijenhuis-Voogt (Radboud Universiteit) geeft een overzicht van haar proefschrift “Algorithms in context: Teacher knowledge and student learning in secondary computer science education”

Doelgroep

Docenten informatica havo en vwo

Praktische informatie

Data:
Maandag 4 oktober 2021, dinsdag 25 januari 2022 en donderdag 31 maart 2022
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €75,- voor externe deelnemers

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht