Docentennetwerk informatica – 15 mei 2025

U-Talent brengt docenten informatica uit de regio bij elkaar in het Docentennetwerk informatica. Op een informele manier presenteren we ontwikkelingen in het vakgebied en bespreken dit met elkaar. Het netwerk is bedoeld als “regionale vaksectie”, omdat op de meeste scholen slechts één informaticadocent lesgeeft.

De bijeenkomsten staan onder leiding van Christian Köppe (vakddocent informatica U-Talent en vakdidacticus informatica UU). 

Programma

De inhoud van de bijeenkomst bestaat uit drie elementen: 

  • Vakinhoudelijke activiteit, bijv. lezingen van wetenschappers over hun onderzoek; 
  • (Vak)didactisch deel d.m.v. workshops, het uitwisselen van best practices en het delen van kennis over het vakspecifieke onderwijs in de bovenbouw en het eerste jaar van de universiteit; 
  • Community vorming tussen VO-docenten onderling en met (bachelor)docenten van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. 

Zo waren er eerder bijv. een presentatie over wat het leren programmeren met je hersenen doet door Felienne Hermans, hoe je een programmeertaal voor muziek kan gebruiken om basale programmeerconcepten te introduceren of een lezing over geautomatiseerde tutoren door Johan Jeuring. 

De bijeenkomsten zijn over het algemeen vrij informeel en er is veel ruimte voor uitwisseling en kennisdeling. De deelnemers worden dan ook expliciet uitgenodigd om zelf iets bij te dragen en hun kennis te delen of vragen te stellen die dan met de groep kunnen worden besproken. 

Informatie over de invulling van de bijeenkomsten volgt.

Bijeenkomsten

Het docentennetwerk informatica bestaat uit 3 bijeenkomsten:

  • Dinsdag 5 november 2024
  • Woensdag 12 februari 2025
  • Donderdag 15 mei 2025

Elke bijeenkomst begint om 16:00 en eindigt rond 19:30.

Het docentennetwerk informatica wordt aangeboden als reeks; u volgt dus 3 bijeenkomsten. Mocht u toch interesse hebben in een enkele bijeenkomst, neem dan contact op met U-Talent.

Praktische informatie

Start datum:
15/05/2025
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €25 per bijeenkomst voor externe deelnemers

Inschrijven

De inschrijving voor de reeks is gesloten. Wilt u toch deelnemen? Neem dan contact met ons op.