Docentennetwerk informatica – 24 januari 2024

U-Talent brengt docenten informatica uit de regio bij elkaar in het Docentennetwerk informatica. Op een informele manier presenteren we ontwikkelingen in het vakgebied en bespreken dit met elkaar. Het netwerk is bedoeld als “regionale vaksectie”, omdat op de meeste scholen slechts één informaticadocent lesgeeft.

Programma

De inhoud van de bijeenkomst bestaat uit drie elementen: 

  • Vakinhoudelijke activiteit, bijv. lezingen van wetenschappers over hun onderzoek; 
  • (Vak)didactisch deel d.m.v. workshops, het uitwisselen van best practices en het delen van kennis over het vakspecifieke onderwijs in de bovenbouw en het eerste jaar van de universiteit; 
  • Community vorming tussen VO-docenten onderling en met (bachelor)docenten van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. 

Zo waren er eerder bijv. een presentatie over wat het leren programmeren met je hersenen doet door Felienne Hermans, hoe je een programmeertaal voor muziek kan gebruiken om basale programmeerconcepten te introduceren of een lezing over geautomatiseerde tutoren door Johan Jeuring. 

De bijeenkomsten zijn over het algemeen vrij informeel en er is veel ruimte voor uitwisseling en kennisdeling. De deelnemers worden dan ook expliciet uitgenodigd om zelf iets bij te dragen en hun kennis te delen of vragen te stellen die dan met de groep kunnen worden besproken. 

De bijeenkomsten staan onder leiding van Christian Köppe (vakddocent informatica U-Talent en vakdidacticus informatica UU). 

Bijeenkomst 24 januari: Digitale Geletterdheid en toetsing

In het eerst deel van de bijeenkomst wordt er gekeken naar de toekomstige plek van Digitale Geletterdheid. Milena Spaan (Hogeschool Utrecht) licht de ontwikkeling en het tijdspad van de kerndoelen Digitale Geletterdheid toe vanuit het actualisatie team kerndoelen SLO. In het tweede deel staat uitwisseling over toetsing van onderwerpen uit het examenprogramma centraal. Meerdere deelnemers gaan daarbij toets-ontwerpen en toetsen delen.

Bijeenkomsten

Het docentennetwerk informatica bestaat uit 3 bijeenkomsten:

  • Dinsdag 14 november 2023
  • Woensdag 24 januari 2024
  • Donderdag 21 maart 2024

Elke bijeenkomst begint om 16:00 en eindigt rond 19:30.

Je kunt je in één keer aanmelden voor de gehele reeks, of los per bijeenkomst.

Praktische informatie

Start datum:
24/01/2024
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor docenten van partnerscholen, €25 per bijeenkomst voor externe deelnemers

Inschrijven

Schrijf je vanaf maandag 13 november 2023 in via dit inschrijfformulier. De registraties voor deze bijeenkomst sluiten op vrijdag 5 januari 2024, dus wees er op tijd bij.

Let op: als je je eerder voor alle bijeenkomsten van het netwerk hebt ingeschreven, hoef je dit niet opnieuw te doen.

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl.