Verdieping en verrijking in bèta en techniek

U-Talent

Activiteiten

Diep in de problemen zitten…

Problemen kom je overal tegen, en zeker in de wiskunde: als je het antwoord niet ziet, heb je een probleem. Als het probleem je boeit, dan duik je erin en voor je het weet zit je diep in de problemen.

Maar hoe bepaal je wat het probleem eigenlijk is? Welke middelen zijn er beschikbaar om het probleem op te lossen? Welke middelen zijn het meest geschikt? Hoe zet je deze middelen goed in? Hoe ga je om met obstakels tijdens het proces? Hoe controleer je of je oplossing goed is?

Iedereen pakt problemen op zijn eigen manier aan, maar toch zijn er ook algemene principes om het oplossen van problemen te stroomlijnen. In deze module leer je hier over en je gaat er natuurlijk mee oefenen. Verder kijken we naar een aantal zeer beroemde wiskundige problemen. Sommige van deze problemen zijn nog niet eens opgelost!

Als afsluiting van de module schrijf je een wiskundig bewijs gerelateerd aan een onopgelost probleem dat je uitgebreid bestudeerd hebt.

Deze masterclass is voor 5 en 6 vwo’ers met wiskunde B.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
30 januari en 20 februari 2018
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€55,- voor een tweedaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent coördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.
Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent-coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan schrijf je je in via het volgende inschrijfformulier.

Terug naar het overzicht