U-Talent

De verpakking die pakt!

De strakke, stevige verpakking van een mobiele telefoon, te mooi om weg te gooien. De verpakking van een schaar, die zonder schaar niet te openen is. Een pakketje van de postbode, voor meer dan 90% volgestopt met vulmateriaal.  

Er zijn veel verschillende dingen om rekening mee te houden bij het verpakken van producten: de bescherming van de inhoud, informatie voor de consument, de aandacht trekken in de winkel, het vervoer van de fabriek naar de winkel en naar jouw huis, hergebruik of weggooien… 

Bij deze masterclass verpakken is de voorbereidingsopdracht en het ochtendprogramma gevuld met theorie. Je leert hoe de verschillende eisen aan verpakkingen invloed hebben op de vorm. Je leert over de verschillende ruimtefiguren die worden gebruikt voor verpakkingen. Je leert over de niet-oplosbare vraagstukken van logistiek. ‘s Middags gaan we -met gebruik van de theorie – een verpakking herontwerpen, waarbij de nadruk ligt op de wow-factor. Hoe kun je, door de vorm en de hoeveelheid materiaal iets te veranderen, een mooiere verpakking maken, zonder dat dit leidt tot een grote kostenverhoging?  

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 3 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
Woensdag 11 januari 2023 van 9:00 - 15:00 uur.
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Let op: de inschrijfperiode is verlengd! inschrijven kan nog tot en met vrijdag 14 oktober via deze link.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht