Activiteiten

De verpakking die pakt

Een verpakking is meestal iets dat je openscheurt en gelijk weggooit. Zonde, want over de meeste verpakkingen is lang nagedacht! Waar staat Ikea bijvoorbeeld bekend om? En wat is er – productietechnisch – zo slim aan Toffifee? Er zijn veel verschillende dingen om rekening mee te houden bij het verpakken van producten: de bescherming van de inhoud, informatie voor de consument, de aandacht trekken in de winkel, het vervoer van de fabriek naar de winkel en naar jouw huis, hergebruik of weggooien…

Een bol lijkt de optimale verpakking als het gaat om inhoud versus oppervlak. Maar hoe krijg je zo’n bol efficiënt ingepakt in een standaarddoos? En hoe “vouw” je een bol uit golfkarton? Of gebruik je dan toch maar liever een cilinder? Je gaat tijdens deze masterclass zelf een zo optimaal mogelijke verpakking ontwerpen voor een product dat tijdens de masterclass bekend wordt gemaakt. Dat betekent in dit geval dat er ook flink gerekend gaat worden! Na deze masterclass kijk je op een nieuwe manier naar verpakkingen en heb je meer kennis over het rekenen aan ruimtefiguren.

Doelgroep

Deze masterclass is voor 5 of 6 vwo’ers met wiskunde B.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
26 november 2018
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet geplaatst via de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 3 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via iDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl.

Voor leerlingen van onze partnerscholen: ben je geplaatst via de coördinator op jouw school, dan hoef je je niet meer via het formulier aan te melden. De deelname is dan namelijk gratis.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht