Activiteiten

De potentie van het hart

Het hart is een van de meest krachtige spieren in het lichaam. Per dag pompt het duizenden liters bloed rond. Dat is dan ook meteen de belangrijkste functie van het hart. In deze masterclass bestudeer je deze functie van het hart en de manier waarop het samentrekken elektrisch geactiveerd wordt. Wist je dat het hart elektrisch geactiveerd wordt zonder dat daar een impuls vanuit de hersenen voor nodig is?

Op de eerste dag leer je hoe een actiepotentiaal leidt tot het samentrekken van een hartspiercel. Ook ga je dieper in op de elektrische activatie van het hart en op de invloed van medicijnen op de actiepotentiaal en de samentrekking van een hartspiercel.

Op de tweede dag verdiep je je in het begrijpen van ECGs (elektrocardiogrammen). In het UMC Utrecht maak je een ECG van jezelf. Je leert op een inleidend niveau hoe je deze moet interpreteren en hoe je bepaalde ziektebeelden kan herkennen op een ECG, wanneer de elektrische activatie van het hart is verstoord.

Doelgroep
Deze masterclass is voor 5 en 6 vwo’ers met biologie

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
Dinsdag 10 december 2019 en 7 januari 2020
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 55,- voor een tweedaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht