Activiteiten

Cyclonen, overstromingen en extreme droogte

Je zou het misschien niet verwachten, maar Bangladesh zit met dezelfde soort uitdagingen als Nederland als het gaat om overstromingen door de rivieren en zee. Het ontwikkelingsland heeft echter ook last van cyclonen: grote stormen die een stuk destructiever zijn dan de herfststormen in Nederland. En ondanks dat er een regenseizoen is met voldoende vers water, is er ook een lange droge periode.

Het is enorm lastig om de inwoners van Bangladesh te beschermen tegen deze bedreigingen, ook omdat er weinig geld beschikbaar is voor technische oplossingen. In deze masterclass leer je meer over de potentiële oplossingen van onderzoekers uit Nederland én Bangladesh. Daarna werk je in een team aan je eigen oplossing voor sommige van de bedreigingen. De onderzoekers zullen je hierbij helpen en al je vragen beantwoorden. Aan het eind van de dag presenteren alle teams hun ideeën aan elkaar. Wie weet leidt jouw idee wel tot een vervolgonderzoek van de wetenschappers!
De masterclass is deels Nederlandstalig, maar omdat er iemand uit Bangladesh aanwezig is wordt er soms wat in het Engels verteld. Je mag zelf echter gewoon Nederlands praten.

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
30 november 2017
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

De masterclass zit vol. De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht