Computationeel denken in de wiskundeles

Computationeel denken staat in grote belangstelling in het onderwijs. Ook in de wiskundeles lijken er mogelijkheden te zijn om de principes van de informatica toe te passen in het oplossen van wiskundige problemen.

In deze cursus maak je kennis met de onderzoeksontwikkelingen op dit gebied, o.a. uit het ons onderzoek ‘Computationeel denken en wiskundig denken’. Verder ga je zelf aan de slag om computationeel denken toe te passen in uw eigen onderwijspraktijk. Door middel van vragen en voorbeelden krijg je de gelegenheid om computationeel denken in jouw eigen les te integreren. Voorbeelden voor zowel wiskunde A als B helpen je om een ontwerp te maken dat past bij jouw situatie en jouw leerlingen. In de tweede bijeenkomst kijken we terug op uw ervaringen in de klas en krijg je feedback op je ontwerp. 

Doelgroep

Docenten bovenbouw havo/vwo wiskunde 

computationeel denken in de wiskundeles

Praktische informatie

Data:
Donderdag 11 maart en donderdag 15 april van 16:00-17:30 uur
Locatie:
Online via MS Teams
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
1 U-point voor partnerscholen, € 55,- voor externen

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Terug naar het overzicht