U-Talent

Computationeel denken in de wiskundeles 2022-2023

Computationeel denken staat in grote belangstelling in het onderwijs. Ook in de wiskundeles lijken er mogelijkheden te zijn om de principes van de informatica toe te passen in het oplossen van wiskundige problemen.

 

In deze cursus maakt u kennis met de onderzoeksontwikkelingen op dit gebied, o.a. uit het onderzoek ‘Computationeel denken en wiskundig denken’ en Europees project Colette (https://colette-project.eu/). Verder gaat u zelf aan de slag om computationeel denken toe te passen in uw eigen onderwijspraktijk. Door middel van vragen en voorbeelden krijgt u de gelegenheid om computationeel denken in uw eigen les te integreren. Voorbeelden voor zowel wiskunde A als B helpen u om een ontwerp te maken dat past bij uw situatie en uw leerlingen. In de tweede bijeenkomst kijken we terug op uw ervaringen in de klas en krijgt u feedback op uw ontwerp. 

Programma

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 16 maart en donderdag 13 april 2023 van 15:00-17:30.

Doelgroep

Docenten onderbouw en bovenbouw havo/vwo wiskunde 

Praktische informatie

Data:
Donderdag 16 maart en donderdag 13 april 2023 van 15:00-17:30
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
2 U-points voor docenten van partnerscholen, €150,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Je kan je inschrijven t/m 26 februari via dit formulier.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht