Computationeel denken in de wiskundeles 2021-2022

Computationeel denken staat in grote belangstelling in het onderwijs. Ook in de wiskundeles lijken er mogelijkheden te zijn om de principes van de informatica toe te passen in het oplossen van wiskundige problemen.

In deze cursus maak je kennis met de onderzoeksontwikkelingen op dit gebied, o.a. uit ons onderzoek ‘Computationeel denken en wiskundig denken’. Verder ga je zelf aan de slag met het toepassen van computationeel denken in je eigen onderwijspraktijk. Door middel van vragen en voorbeelden krijg je de gelegenheid om computationeel denken in je eigen les te integreren. Voorbeelden voor zowel wiskunde A als B helpen je een ontwerp te maken dat past bij jouw situatie en jouw leerlingen. In de tweede bijeenkomst kijken we terug op uw ervaringen in de klas en krijg je feedback op je ontwerp. 

Programma

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Donderdag 7 april 2022 van 15:30-18:00
  • Donderdag 28 april 2022 van 15:30-18:00

Doelgroep

Docenten bovenbouw havo/vwo wiskunde 

Voorbereiden

De tijd die je besteed buiten de bijeenkomsten om bedraagt ongeveer 12 uur (voorbereiding, lesontwerp en uitvoering in de klas, verslag, reflectie)

Praktische informatie

Data:
Donderdag 7 april en donderdag 28 april 2022
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
2 U-points voor docenten van partnerscholen, €150,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Je kan je inschrijven via dit formulier. Je kan je inschrijven tot en met 24 maart 2022.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht