Bio-inspired Innovation

Supergestroomlijnde haaienhuid, zaden vol haakjes die aan je kleding blijven hangen, wonden op je huid die vanzelf met een korstje dichtgroeien; het zijn oplossingen voor problemen in de natuur die in de loop van miljarden jaren zijn ontstaan.

Wat niet goed werkte, is nu grotendeels fossiel. Wat wel werkte, zie je als je nu naar buiten kijkt. Die oplossingen kan je afkijken en verwerken in nieuwe technieken die handig zijn voor menselijke problemen. Dit soort “bio-inspired innovations” lossen vaak een maatschappelijk probleem op een duurzame manier op. Tijdens deze masterclass ga je hiermee aan de slag.

Tijdens de masterclass ontwerp je zelf een innovatie gebaseerd op een principe uit de natuur. Een masterstudent van de studie Bio-Inspired Innovations zal je helpen bij het bedenken en ontwerpen van de innovatie.
De dag vindt plaats in de mooie Botanische Tuinen in Utrecht.

Doelgroep:

Deze masterclass is voor 4, 5 en 6 vwo’ers met biologie.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
Dinsdag 3 maart 2020
Locatie:
Botanische Tuinen op het Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht