Be the change (you want to see)

In deze creatieve masterclass van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ga je een beeldende vertaling maken van een actueel nieuwsbericht. Met verschillende technieken en materialen ga je aan de slag om een stop-motion video te maken, waarin jij je ergens over uitspreekt aan de hand van beeld.

We staan stil bij de verantwoordelijkheid die deze generatie voelt voor de toekomst van ons allemaal. In een wereld waar constant van alles gebeurt kun jij je al snel machteloos voelen. Maar ben jij wel echt zo machteloos? En hoe zou kunst hierbij kunnen helpen?

Met behulp van kunst van maatschappijkritische kunstenaars, gaan we in gesprek over de wijze waarop zij hun boodschap overbrengen.

We beginnen met het bespreken van lokale en globale kwesties en verdiepen ons in het belang van taal & media. Waar voel jij een verantwoordelijkheid voor om aan te kaarten of verandering in aan te brengen? Is het mogelijk om jouw boodschap te vertalen naar beeld en wat voor meerwaarde zou dit kunnen hebben?

Voorbereiden

Ter voorbereiding (ongeveer 1 uur) neem je 3 actuele nieuwsberichten mee van verschillende bronnen (krant, opinieblad, kunstuiting, videobeeld, etc.) die jouw interesse opwekken. Schrijf per artikel een (korte) verwoording, waarin jij beschrijft wat je hier belangrijk aan vindt.

Praktische informatie

Start datum:
06/12/2023
Tijdstip:
10:00
Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo Bovenbouw
Locatie:
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Pastoefabrriek
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Leerlingen van U-Talent partnerscholen: 

Aanmelding verloopt via de U-Talent coördinator van jouw school.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier.
Inschrijfperiode: 4 september 20236 oktober 2023.

Overige leerlingen: 

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier. Je betaalt direct online via iDEAL.
Inschrijfperiode: 4 september 20236 oktober 2023. Het aantal inschrijvingen is beperkt.

Heb je een vraag? Stel deze via u-talent-alfagamma@uu.nl.