U-Talent

Be the change (you want to see)

In deze creatieve masterclass van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ga je een beeldende vertaling maken van een

actueel nieuwsbericht. Met verschillende technieken en materialen ga je aan de slag om een stop-motion video te maken, waarin jij je ergens over uitspreekt aan de hand van beeld.

We staan stil bij de verantwoordelijkheid die deze generatie voelt voor de toekomst van ons allemaal. In een wereld waar constant van alles gebeurt kun jij je al snel machteloos voelen. Maar ben jij wel echt zo machteloos? En hoe zou kunst hierbij kunnen helpen?

Met behulp van kunst van maatschappijkritische kunstenaars, gaan we in gesprek over de wijze waarop zij hun boodschap overbrengen.

We beginnen met het bespreken van lokale en globale kwesties en verdiepen ons in het belang van taal & media. Waar voel jij een verantwoordelijkheid voor om aan te kaarten of verandering in aan te brengen? Is het mogelijk om jouw boodschap te vertalen naar beeld en wat voor meerwaarde zou dit kunnen hebben?

 

Ter voorbereiding neem je 3 actuele nieuwsberichten mee van verschillende bronnen (krant, opinieblad, kunstuiting, videobeeld, etc.) die jouw interesse opwekken. Schrijf per artikel een (korte) verwoording, waarin jij beschrijft wat je hier belangrijk aan vindt.

 

Doelgroep

Deze masterclass is voor alle* leerlingen uit 4/5 havo en 4/5/6 vwo met interesse in kunst en lokale & globale kwesties. *deze masterclass wordt aangeboden in zowel ons bèta- als one alfa-gamma programma.

Voorbereiden

Bij deze masterclass hoort een voorbereidende opdracht van ongeveer 1 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
Donderdag 20 oktober 2022 van 10:00 - 16:00 uur
Locatie:
HKU (Hogeschool voor de Kunsten) Pastoefabriek, Utrecht
Partnerschap:
Alfa/gamma Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

Inschrijfinformatie bèta coördinatoren: U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op deze pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Inschrijfinformatie alfa-gamma coördinatoren: Inschrijfinformatie voor alfa-gamma coördinatoren staat beschreven op deze pagina.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties van de masterclass sluiten op vrijdag 9 september 2022, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht