U-Talent

Alleen voor partnerscholen

A Robot in a Day 2022-2023

A Robot in a Day is een oriëntatie op robotica.

Met een groepje ga je een mini REV-robot nabouwen en leren programmeren. Je maakt ook kennis met het toepassen van enkele sensoren op de robot. Aan het einde van de middag kan je je robot een parcours laten rijden door het te besturen met een joystick én door het autonoom aan te sturen.

Deze activiteit is tevens een mooie voorbereiding op de FTC Rookie Challenge, die op 1 juni 2023 in Utrecht wordt georganiseerd.

Ga je voor nog meer uitdaging? Het erop volgende schooljaar kan een leerlingenteam deelnemen aan de professionele robotwedstrijd First Tech Challenge.

Een mogelijk vervolg is om mee te doen aan de FTC met een schoolteam of het U-Talentteam. Hierbij gaan leerlingen zes of meer middagen aan de slag met het bouwen van een robot en daarna doen ze mee aan regionale, landelijke (en evt. internationale) wedstrijden.  

Meer informatie

Benieuwd welke robotica-activiteiten U-Talent nog meer organiseert? Bekijk het in onze robotica leerlijn.

Praktische informatie

Niveau:
3 havo 3 vwo
Data:
Vrijdag 21 april 2023 van 12:00 - 16:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park (Hogeschool Utrecht, Padualaan 99)
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
Gratis voor partnerscholen. Helaas wordt deze activiteit niet aangeboden aan leerlingen van niet-partnerscholen.

Inschrijven

Door U-Talent coördinatoren:

U-Talent coördinatoren van Ambitie- en Connectiescholen kunnen leerlingen uiterlijk zaterdag 1 april 2023 opgeven via HUu-Talent@hu.nl. Leerlingen worden geplaatst op basis van volgorde van aanmelden.

Terug naar het overzicht