Alleen voor partnerscholen

3D printen van levende weefsels

 

Fotografe: Marijn Scheeres

Deze masterclass zal mogelijk (deels) online worden gegeven. 

Tijdens deze masterclass kom je meer te weten over 3D (bio-)printen. Deze kennis zou je daarna kunnen toepassen in de uitwerking van een profielwerkstuk. 

Met een 3D-printer kunnen complexe structuren worden gemaakt voor patiënt-specifieke toepassingen in de geneeskunde. Naast modellen van (beschadigde) organen of weefsels en individueel geprinte metalen implantaten of kunststof hulpmiddelen gaan onderzoekers nu een stap verder door het gebruik van een combinatie van cellen, groeifactoren en biomaterialen. Dit proces wordt bioprinten genoemd. Hiermee kan de complexe organisatie van een natuurlijk weefsel, die nodig is om een beschadigd weefsel of orgaan te repareren of vervangen, verder worden nagebootst. 

Deze ééndaagse masterclass geeft een kijkje in de keuken van de Utrecht Biofabrication Faciliteit en bestaat uit voordrachten, demonstraties en een tour langs onze 3D print-faciliteiten. Indien de masterclass onverhoopt in online versie door zal gaan, dan duurt het programma een halve dag.  

Doelgroep

Deze masterclass is voor 4, 5 & 6 vwo’ers met biologie.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 1 uur. 

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
vrijdag 26 november 2021
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
Gratis voor leerlingen van onze partnerscholen

Inschrijven

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Deze masterclass is alleen toegankelijk voor leerlingen van onze partnerscholen.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht