Activiteiten

3D printen van levende weefsels

3D printen van levende weefselsTijdens deze masterclass kom je meer te weten over 3D (bio-)printen. Deze kennis zou je daarna kunnen toepassen in de uitwerking van een profielwerkstuk.

Met een 3D-printer kunnen complexe structuren worden gemaakt voor patiënt-specifieke toepassingen in de geneeskunde. Naast modellen van (beschadigde) organen of weefsels en individueel geprinte metalen implantaten of kunststof hulpmiddelen gaan onderzoekers nu een stap verder door het gebruik van een combinatie van cellen, groeifactoren en biomaterialen. Dit proces wordt bioprinten genoemd. Hiermee kan de complexe organisatie van een natuurlijk weefsel, die nodig is om een beschadigd weefsel of orgaan te repareren of vervangen, verder worden nagebootst.

Deze ééndaagse masterclass geeft een kijkje in de keuken van de Utrecht Biofabrication Faciliteit en bestaat uit voordrachten, demonstraties en een tour langs onze 3D print-faciliteiten.

Deze masterclass is voor 6 vwo’ers met biologie.

Praktische informatie

Niveau:
6 vwo
Data:
16 november 2017
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

De masterclass zit vol. De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht