Activiteiten

3D printen van levende weefsels

3D printen van levende weefselsTijdens deze masterclass kom je meer te weten over 3D (bio-)printen. Deze kennis zou je daarna kunnen toepassen in de uitwerking van een profielwerkstuk.

Met een 3D-printer kunnen complexe structuren worden gemaakt voor patiënt-specifieke toepassingen in de geneeskunde. Naast modellen van (beschadigde) organen of weefsels en individueel geprinte metalen implantaten of kunststof hulpmiddelen gaan onderzoekers nu een stap verder door het gebruik van een combinatie van cellen, groeifactoren en biomaterialen. Dit proces wordt bioprinten genoemd. Hiermee kan de complexe organisatie van een natuurlijk weefsel, die nodig is om een beschadigd weefsel of orgaan te repareren of vervangen, verder worden nagebootst.

Deze ééndaagse masterclass geeft een kijkje in de keuken van de Utrecht Biofabrication Faciliteit en bestaat uit voordrachten, demonstraties en een tour langs onze 3D print-faciliteiten.

Doelgroep

Deze masterclass is voor 6 vwo’ers met biologie.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 1 uur.

Praktische informatie

Niveau:
6 vwo
Data:
14 november 2018
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven vanaf eind september/begin oktober.

Wil je een mailtje ontvangen wanneer wij de inschrijving precies openen, geef dan hier je emailadres op. Het is aan te raden dit te doen, want veel masterclasses zitten snel vol.

Terug naar het overzicht