U-Talent

22-23 Dier en ethiek: wat te doen met de haring en de olifant?

ACTUEEL: De masterclass vindt plaats in blok 1 (10 okt).

In deze masterclass maak je kennis met ethiek in de praktijk. Ethiek is een onderdeel van de studie Filosofie, maar is een (keuze)vak bij heel veel universitaire studies. Ethiek bestudeert de fundamentele vraag naar het goede. In de masterclass zullen we op een filosofische manier onze relatie met dieren onder de loep nemen en ons daarbij afvragen wat het goede is om te doen. 

Er zal gestart worden met een interactief hoorcollege waarin klassieke ethische theorieën behandeld worden. Daarnaast zal ook aandacht besteed worden aan moderne dier-ethische theorieën, zoals bijvoorbeeld de vrij recente animal agency theorie. 

Het belangrijkste deel van de dag zal gevuld zijn met werkcolleges waarin je in kleine groepen met een casus (zoals bijvoorbeeld de promotie van het eten van vis voor de gezondheid) en toepassing van de theorie aan de slag gaat.  

Voorkennis

Je moet redelijk Engels kunnen lezen ivm de voorbereidende literatuur opdracht.

Voorbereiden

Maximaal 4 uur

Praktische informatie

Niveau:
5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
maandag 10 oktober 10.00 - 16.00 uur
Locatie:
Universiteit Utrecht
Partnerschap:
Alfa/gamma Open
Prijs:
Deze masterclass is gratis voor leerlingen van onze partnerscholen.

Inschrijven

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via een inschrijfformulier dat te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Deze masterclass is toegankelijk voor leerlingen van onze partnerscholen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties van de masterclass sluiten op vrijdag 19 september 2022, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht